Adrian Paul (Goldman Sachs): "In onze prognoses hebben we al rekening gehouden met een stijging van de olieprijs, maar we moeten wel nog het effect van politieke onrust in olieproducerende landen als Libië incalculeren. In Saoedi-Arabië blijft het voorlopig rustig, wat toch al een zekere geruststelling betekent."

Met de component van de gestegen olieprijs was bij het begin van dit jaar geen rekening gehouden. Paul: "De duurdere olie zal de Europese economie nochtans relatief weinig schade toebrengen. Voor dit jaar ga ik uit van effect van 0,20% op het BBP, volgend jaar zal de impact zelfs verwaarloosbaar zijn. Ik ga er van uit dat de Europese economie minder hinder zal ondervinden van de gestegen olieprijs dan de Amerikaanse."

Adrian Paul (Goldman Sachs): "In onze prognoses hebben we al rekening gehouden met een stijging van de olieprijs, maar we moeten wel nog het effect van politieke onrust in olieproducerende landen als Libië incalculeren. In Saoedi-Arabië blijft het voorlopig rustig, wat toch al een zekere geruststelling betekent." Met de component van de gestegen olieprijs was bij het begin van dit jaar geen rekening gehouden. Paul: "De duurdere olie zal de Europese economie nochtans relatief weinig schade toebrengen. Voor dit jaar ga ik uit van effect van 0,20% op het BBP, volgend jaar zal de impact zelfs verwaarloosbaar zijn. Ik ga er van uit dat de Europese economie minder hinder zal ondervinden van de gestegen olieprijs dan de Amerikaanse."