De omzet kwam net boven een miljard dollar uit, 6,6% hoger in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Voor het vierde kwartaal gaat de bedenker van het fotobewerkingsprogramma Photoshop uit van een winst per aandeel in de bandbreedte USD 0,53 tot USD 0,58. Analisten rekenden gemiddeld op USD 0,67.

Consumenten maken steeds vaker gebruik van online applicaties

De belangrijkste reden is dat consumenten steeds vaker gebruik maken van online applicaties. Daarvoor geldt volgens ABN Amro een ander inkomstenmodel. Dat schaadt de omzet op korte termijn, maar het heeft op de langere termijn weinig impact.

Ook beleggers lijken dat te begrijpen. Het aandeel koerst na bekendmaking van de resultaten licht lager. De analisten van de bank handhaven een opinie houden.

De hoogtijdagen van Adobe zijn volgens ABN Amro voorbij en de concurrentie zal in de toekomst toenemen voor sommige toepassingen.

De omzet kwam net boven een miljard dollar uit, 6,6% hoger in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Voor het vierde kwartaal gaat de bedenker van het fotobewerkingsprogramma Photoshop uit van een winst per aandeel in de bandbreedte USD 0,53 tot USD 0,58. Analisten rekenden gemiddeld op USD 0,67. Consumenten maken steeds vaker gebruik van online applicatiesDe belangrijkste reden is dat consumenten steeds vaker gebruik maken van online applicaties. Daarvoor geldt volgens ABN Amro een ander inkomstenmodel. Dat schaadt de omzet op korte termijn, maar het heeft op de langere termijn weinig impact. Ook beleggers lijken dat te begrijpen. Het aandeel koerst na bekendmaking van de resultaten licht lager. De analisten van de bank handhaven een opinie houden. De hoogtijdagen van Adobe zijn volgens ABN Amro voorbij en de concurrentie zal in de toekomst toenemen voor sommige toepassingen.