Dat is een daling met 93% in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar. De omzet bedroeg over de verslagperiode €2,45 mrd, of 3% minder dan tijdens het tweede kwart van 2008.

De winstdaling was onder andere het gevolg van hogere materiaalkosten, meer uitgaven voor promotie en schommelingen in de valutakoersen. Vooral de koers van de Russische roebel kwam onder druk te staan.

Topman Herbert Hainer, die binnen de raad van bestuur rechtstreeks de verantwoordelijkheid voor de verkopen op zich neemt, verwacht een betere tweede helft. Toch zal het resultaat onder het niveau van vorig jaar zelfde tijd uitkomen.

Dat is een daling met 93% in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar. De omzet bedroeg over de verslagperiode €2,45 mrd, of 3% minder dan tijdens het tweede kwart van 2008. De winstdaling was onder andere het gevolg van hogere materiaalkosten, meer uitgaven voor promotie en schommelingen in de valutakoersen. Vooral de koers van de Russische roebel kwam onder druk te staan. Topman Herbert Hainer, die binnen de raad van bestuur rechtstreeks de verantwoordelijkheid voor de verkopen op zich neemt, verwacht een betere tweede helft. Toch zal het resultaat onder het niveau van vorig jaar zelfde tijd uitkomen.