Adidas zag de omzet in het tweede kwartaal met 15% stijgen, om uit te komen op EUR 3,52 miljard. Hiermee kwam de omzet vrijwel overeen met de consensusverwachting (EUR 3,51 miljard). De netto winst van het concern bedroeg EUR 165 miljoen (+18%) en lag daarmee iets hoger dan de EUR 157 miljoen die door analisten was becijferd.

Winstprognoses opwaarts bijgesteld

Op basis van gelijkblijvende valutakoersen nam de omzet van Adidas in West-Europa met 5,1% toe; in de VS werd een omzetstijging van 9,8% gerealiseerd. China en de Europese opkomende markten trokken de kar: in deze regio's zag Adidas de omzet met respectievelijk 13% en 18% stijgen.

Met betrekking tot heel 2012 heeft Adidas de winstprognose opwaarts bijgesteld. Waar Adidas eerder aangaf dat de netto winst dit jaar met 12% tot 17% zou stijgen, hanteert het concern nu een bandbreedte van 15% tot 17%.

In de optiek van ABN Amro is het bemoedigend dat Adidas vasthoudt aan de eerder afgegeven winstprognose (en deze zelfs iets heeft verhoogd); het bedrijf onderscheidt zich hiermee in positieve zin van sectorgenoten Nike en Puma. ABN Amro blijft het aandeel Adidas volgen met een koopadvies.

Adidas zag de omzet in het tweede kwartaal met 15% stijgen, om uit te komen op EUR 3,52 miljard. Hiermee kwam de omzet vrijwel overeen met de consensusverwachting (EUR 3,51 miljard). De netto winst van het concern bedroeg EUR 165 miljoen (+18%) en lag daarmee iets hoger dan de EUR 157 miljoen die door analisten was becijferd. Winstprognoses opwaarts bijgesteld Op basis van gelijkblijvende valutakoersen nam de omzet van Adidas in West-Europa met 5,1% toe; in de VS werd een omzetstijging van 9,8% gerealiseerd. China en de Europese opkomende markten trokken de kar: in deze regio's zag Adidas de omzet met respectievelijk 13% en 18% stijgen. Met betrekking tot heel 2012 heeft Adidas de winstprognose opwaarts bijgesteld. Waar Adidas eerder aangaf dat de netto winst dit jaar met 12% tot 17% zou stijgen, hanteert het concern nu een bandbreedte van 15% tot 17%. In de optiek van ABN Amro is het bemoedigend dat Adidas vasthoudt aan de eerder afgegeven winstprognose (en deze zelfs iets heeft verhoogd); het bedrijf onderscheidt zich hiermee in positieve zin van sectorgenoten Nike en Puma. ABN Amro blijft het aandeel Adidas volgen met een koopadvies.