Het operationele resultaat, exclusief reorganisatiekosten van EUR 22 miljoen, kwam uit op EUR 232 miljoen. Het grootste deel van de herstructeringskosten neemt Frankrijk voor rekening. Het bedrijf heeft de marges zien verbeteren en de nettowinst kwam uit op EUR 118 miljoen, een daling van 18%.

Teugels strak houden

Gegeven de lastige marktomstandigheden in Europa blijft het bedrijf focussen op discipline in prijs en kosten. In het vierde kwartaal verwacht Adecco EUR 15 miljoen aan extra investeringen om de kosten in het gareel te houden, bovenop de EUR 65 miljoen die dit jaar al daarvoor is uitgetrokken.

In het vierde kwartaal is de omzetgroei 5% afgezwakt door moeilijke omstandigheden in Duitsland, Groot-Brittannië en opkomende markten. In Japan en Frankrijk is de omzetdaling tot stilstand gekomen, terwijl de Verenigde Staten een positieve ontwikkeling laat zien.

De derde kwartaalresultaten van de concurrent van het Nederlandse Randstad en het Amerikaanse Manpower zijn solide omdat het bedrijf de teugels strak houdt wat betreft prijzen en kosten. ABN Amro handhaaft voorlopig een opinie houden voor het aandeel.

Het operationele resultaat, exclusief reorganisatiekosten van EUR 22 miljoen, kwam uit op EUR 232 miljoen. Het grootste deel van de herstructeringskosten neemt Frankrijk voor rekening. Het bedrijf heeft de marges zien verbeteren en de nettowinst kwam uit op EUR 118 miljoen, een daling van 18%.Teugels strak houden Gegeven de lastige marktomstandigheden in Europa blijft het bedrijf focussen op discipline in prijs en kosten. In het vierde kwartaal verwacht Adecco EUR 15 miljoen aan extra investeringen om de kosten in het gareel te houden, bovenop de EUR 65 miljoen die dit jaar al daarvoor is uitgetrokken. In het vierde kwartaal is de omzetgroei 5% afgezwakt door moeilijke omstandigheden in Duitsland, Groot-Brittannië en opkomende markten. In Japan en Frankrijk is de omzetdaling tot stilstand gekomen, terwijl de Verenigde Staten een positieve ontwikkeling laat zien. De derde kwartaalresultaten van de concurrent van het Nederlandse Randstad en het Amerikaanse Manpower zijn solide omdat het bedrijf de teugels strak houdt wat betreft prijzen en kosten. ABN Amro handhaaft voorlopig een opinie houden voor het aandeel.