Ten aanzien van de Europese uitzendmarkt verwacht Adecco niet dat de omstandigheden snel zullen verbeteren. ABN Amro volgt het aandeel Adecco met een houdadvies.

Adecco rapporteerde een autonome omzetdaling van 4% over het tweede kwartaal. De omzet kwam uit op EUR 5,195 miljard en lag daarmee lager dan de EUR 5,260 miljard waar analisten op hadden gerekend. De bruto marge van het uitzendconcern lag op 17,7% (consensusverwachting: 17,5%).

Omzet kan onder druk blijven staan

De onderliggende winst voor rente, belastingen en amortisatie (EBITA) kwam nipt hoger uit dan verwacht: EUR 194 miljoen versus een verwachte EUR 193 miljoen.

Het management van Adecco liet vanmorgen weten, dat de omzet van het concern in de komende tijd waarschijnlijk onder druk zal blijven staan.

Het bedrijf waarschuwde dat de omstandigheden op de Europese uitzendmarkt naar verwachting niet snel zullen verbeteren, ten gevolge van de schuldencrisis.

Naar de mening van ABN Amro heeft Adecco in het tweede kwartaal redelijke cijfers neergezet: tegenover een zwakke omzetontwikkeling stond een sterke bruto marge.

Bovendien weet Adecco de kosten onder controle te houden. ABN Amro hanteert een houdadvies voor het aandeel Adecco.

Ten aanzien van de Europese uitzendmarkt verwacht Adecco niet dat de omstandigheden snel zullen verbeteren. ABN Amro volgt het aandeel Adecco met een houdadvies. Adecco rapporteerde een autonome omzetdaling van 4% over het tweede kwartaal. De omzet kwam uit op EUR 5,195 miljard en lag daarmee lager dan de EUR 5,260 miljard waar analisten op hadden gerekend. De bruto marge van het uitzendconcern lag op 17,7% (consensusverwachting: 17,5%). Omzet kan onder druk blijven staan De onderliggende winst voor rente, belastingen en amortisatie (EBITA) kwam nipt hoger uit dan verwacht: EUR 194 miljoen versus een verwachte EUR 193 miljoen. Het management van Adecco liet vanmorgen weten, dat de omzet van het concern in de komende tijd waarschijnlijk onder druk zal blijven staan. Het bedrijf waarschuwde dat de omstandigheden op de Europese uitzendmarkt naar verwachting niet snel zullen verbeteren, ten gevolge van de schuldencrisis. Naar de mening van ABN Amro heeft Adecco in het tweede kwartaal redelijke cijfers neergezet: tegenover een zwakke omzetontwikkeling stond een sterke bruto marge. Bovendien weet Adecco de kosten onder controle te houden. ABN Amro hanteert een houdadvies voor het aandeel Adecco.