Volcker kijkt volgens Posen te veel naar een worst-case scenario, wat naar de mening van deze Britse econoom weinig waarschijnlijk is. In een interview met U.S. National Public Radio gaf Posen gaf wel toe dat de kansen op zo'n uiteenvallen groter zijn dan ooit in het 11-jarig bestaan van de eurozone.

Voormalig U.S. Treasury Secretary John Snow stelde vorige week dat de euro alleen maar kan overleven wanneer de verschillende lidstaten ook eenzelfde budgettaire politiek gaan aannemen.

Posen stelt echter dat twee jaar geleden nog iedereen vreesde dat de euro de dollar zou gaan verdringen. Supermodellen wilden toen in euro's en niet in dollars betaald worden. Valutakoersen hebben nu eenmaal de neiging om te fluctueren.

Het belangrijkste risico voor de eurozone is volgens Posen dat de economie traag gaat groeien, met zelfs de kans op een nieuwe recessie.

Volcker kijkt volgens Posen te veel naar een worst-case scenario, wat naar de mening van deze Britse econoom weinig waarschijnlijk is. In een interview met U.S. National Public Radio gaf Posen gaf wel toe dat de kansen op zo'n uiteenvallen groter zijn dan ooit in het 11-jarig bestaan van de eurozone. Voormalig U.S. Treasury Secretary John Snow stelde vorige week dat de euro alleen maar kan overleven wanneer de verschillende lidstaten ook eenzelfde budgettaire politiek gaan aannemen. Posen stelt echter dat twee jaar geleden nog iedereen vreesde dat de euro de dollar zou gaan verdringen. Supermodellen wilden toen in euro's en niet in dollars betaald worden. Valutakoersen hebben nu eenmaal de neiging om te fluctueren. Het belangrijkste risico voor de eurozone is volgens Posen dat de economie traag gaat groeien, met zelfs de kans op een nieuwe recessie.