Ad van Tiggelen, senior strategist bij de Multi-Asset Group van ING Investment Management: "Op het eerste gezicht is het verleidelijk 'ja' te zeggen. De wereldwijde groei-indicatoren lijken op een hoogtepunt te staan en verrassende bedrijfswinsten vallen de komende kwartalen waarschijnlijk minder positief uit dan in het verleden."

De centrale banken zijn begonnen de rente te verhogen en in de VS lijkt verlenging van het programma voor monetaire versoepeling na juni uiterst onwaarschijnlijk. De reddingslijn die centrale banken tijdens de crisis hebben uitgeworpen, wordt langzaam weer ingetrokken.

Ad van Tiggelen: "Daarnaast zien we dat de volatiliteit in aandelenkoersen ongebruikelijk laag is, ondanks een aantal nadrukkelijke marktrisico's. Men kan zich met recht afvragen waarom de crisis in het Midden-Oosten, de staatsschuldcrisis in perifere eurolanden en de neerwaartse bijstelling door S&P van de vooruitzichten voor de Amerikaanse kredietwaardigheid niet meer deining hebben veroorzaakt."

Ad van Tiggelen, senior strategist bij de Multi-Asset Group van ING Investment Management: "Op het eerste gezicht is het verleidelijk 'ja' te zeggen. De wereldwijde groei-indicatoren lijken op een hoogtepunt te staan en verrassende bedrijfswinsten vallen de komende kwartalen waarschijnlijk minder positief uit dan in het verleden." De centrale banken zijn begonnen de rente te verhogen en in de VS lijkt verlenging van het programma voor monetaire versoepeling na juni uiterst onwaarschijnlijk. De reddingslijn die centrale banken tijdens de crisis hebben uitgeworpen, wordt langzaam weer ingetrokken. Ad van Tiggelen: "Daarnaast zien we dat de volatiliteit in aandelenkoersen ongebruikelijk laag is, ondanks een aantal nadrukkelijke marktrisico's. Men kan zich met recht afvragen waarom de crisis in het Midden-Oosten, de staatsschuldcrisis in perifere eurolanden en de neerwaartse bijstelling door S&P van de vooruitzichten voor de Amerikaanse kredietwaardigheid niet meer deining hebben veroorzaakt."