Ad van Tiggelen (ING): "Daarom worden de staatsobligaties van deze landen - voor wie gelooft in een toekomst voor de eurozone - zo langzamerhand een interessante belegging, zeker in verhouding met hun eigen aandelenmarkten."

Omgekeerd geldt dat de noordelijke aandelenmarkten relatief aantrekkelijk zijn, ervan uitgaande dat we slechts een milde recessie zullen ondervinden.

Ad van Tiggelen: "Wat betreft de wereld als geheel lijken staatsobligaties niet bijzonder aantrekkelijk te zijn, zelfs als we ervan uitgaan dat de rente nog lange tijd laag blijft. Beleggers zullen daarom op zoek blijven gaan naar hogere rendementen in meer risicovolle vermogenscategorieën. Op dit moment denken wij dat er meer waarde te vinden is in bedrijfsobligaties en in obligaties van opkomende markten dan in de internationale aandelenmarkten."

Ad van Tiggelen (ING): "Daarom worden de staatsobligaties van deze landen - voor wie gelooft in een toekomst voor de eurozone - zo langzamerhand een interessante belegging, zeker in verhouding met hun eigen aandelenmarkten." Omgekeerd geldt dat de noordelijke aandelenmarkten relatief aantrekkelijk zijn, ervan uitgaande dat we slechts een milde recessie zullen ondervinden. Ad van Tiggelen: "Wat betreft de wereld als geheel lijken staatsobligaties niet bijzonder aantrekkelijk te zijn, zelfs als we ervan uitgaan dat de rente nog lange tijd laag blijft. Beleggers zullen daarom op zoek blijven gaan naar hogere rendementen in meer risicovolle vermogenscategorieën. Op dit moment denken wij dat er meer waarde te vinden is in bedrijfsobligaties en in obligaties van opkomende markten dan in de internationale aandelenmarkten."