Ad van Tiggelen (ING): "Dat is opmerkelijk te noemen, zelfs als rekening wordt gehouden met het feit dat de laatstgenoemde ondernemingen ook activiteiten hebben in Latijns-Amerika. Eenzelfde vergelijking tussen noord en zuid kan gemaakt worden voor nutsbedrijven en andere binnenlandse aandelen, met een vergelijkbaar resultaat. Met andere woorden: noordelijke beleggers lijken voor het risico op aandelen beter beloond te worden dan zuidelijke beleggers, althans in vergelijking met de rente op hun lokale staatsobligaties."

Daarnaast moeten beleggers zich realiseren dat het risico op extra belastingheffing door 'arme' overheden op 'rijke' bedrijven in het zuiden waarschijnlijk groter is dan in het noorden.

Ad van Tiggelen: "Die overheden staan immers onder toenemende druk om hun begroting in evenwicht te brengen en ondernemingen zijn na twee sterk winstgevende jaren over het algemeen in een betere positie dan de eigen bevolking om hiervoor de middelen te verschaffen."

Ad van Tiggelen (ING): "Dat is opmerkelijk te noemen, zelfs als rekening wordt gehouden met het feit dat de laatstgenoemde ondernemingen ook activiteiten hebben in Latijns-Amerika. Eenzelfde vergelijking tussen noord en zuid kan gemaakt worden voor nutsbedrijven en andere binnenlandse aandelen, met een vergelijkbaar resultaat. Met andere woorden: noordelijke beleggers lijken voor het risico op aandelen beter beloond te worden dan zuidelijke beleggers, althans in vergelijking met de rente op hun lokale staatsobligaties." Daarnaast moeten beleggers zich realiseren dat het risico op extra belastingheffing door 'arme' overheden op 'rijke' bedrijven in het zuiden waarschijnlijk groter is dan in het noorden. Ad van Tiggelen: "Die overheden staan immers onder toenemende druk om hun begroting in evenwicht te brengen en ondernemingen zijn na twee sterk winstgevende jaren over het algemeen in een betere positie dan de eigen bevolking om hiervoor de middelen te verschaffen."