Ad van Tiggelen, senior strategist bij de Multi-Asset Group van ING Investment Management: "Wij denken dat het weerstandsvermogen in aandelenmarkten zich beter laat verklaren door sterke onderliggende factoren en door een gebrek aan alternatieven met een hoog rendement. Aandelen zijn immers niet duur en de meeste andere beleggingscategorieën zullen nu waarschijnlijk een rendement van niet meer dan 3 tot 6% per jaar opleveren."

Veel beleggers bezitten daarom aandelen bij gebrek aan beter, niet uit overtuiging. Ze hebben gematigde verwachtingen en raken op korte termijn waarschijnlijk niet teleurgesteld. Tenzij de gebeurtenissen in het Midden-Oosten of rond de schuldencrisis echt uit de hand lopen.

Ad van Tiggelen: "Het fundamentele beeld voor aandelen ziet er duidelijk beter uit dan vorig jaar rond deze tijd. Het wereldwijde herstel is nu veel breder en sterker verankerd. Na een sterke periode van winstgroei (40% in 2010, ongeveer 15% in het eerste kwartaal van 2011), zijn de bedrijfsbalansen - in tegenstelling tot menige overheidsbalans - zeer solide."

Ad van Tiggelen, senior strategist bij de Multi-Asset Group van ING Investment Management: "Wij denken dat het weerstandsvermogen in aandelenmarkten zich beter laat verklaren door sterke onderliggende factoren en door een gebrek aan alternatieven met een hoog rendement. Aandelen zijn immers niet duur en de meeste andere beleggingscategorieën zullen nu waarschijnlijk een rendement van niet meer dan 3 tot 6% per jaar opleveren." Veel beleggers bezitten daarom aandelen bij gebrek aan beter, niet uit overtuiging. Ze hebben gematigde verwachtingen en raken op korte termijn waarschijnlijk niet teleurgesteld. Tenzij de gebeurtenissen in het Midden-Oosten of rond de schuldencrisis echt uit de hand lopen. Ad van Tiggelen: "Het fundamentele beeld voor aandelen ziet er duidelijk beter uit dan vorig jaar rond deze tijd. Het wereldwijde herstel is nu veel breder en sterker verankerd. Na een sterke periode van winstgroei (40% in 2010, ongeveer 15% in het eerste kwartaal van 2011), zijn de bedrijfsbalansen - in tegenstelling tot menige overheidsbalans - zeer solide."