Ad van Tiggelen, senior strategist bij de Multi-Asset Group van ING Investment Management: "Een van de grootste problemen met "selling in May" is dat de timing cruciaal is. De verkoopdatum en de terugkoopdatum moeten precies goed zijn! Vaak is dat lastig".

Bovendien ontbreekt momenteel de overtuiging dat beleggers te optimistisch zijn of dat aandelen overgewaardeerd zijn. Aandelen hebben ontegenzeggelijk te kampen met een bepaalde tegenwind, maar dit is bekend in de markt en lijkt voldoende te zijn ingeprijsd.

Ad van Tiggelen: "We zijn waarschijnlijk op weg naar een illiquide, volatiele zomer waarin aandelen zich globaal genomen zijwaarts zullen bewegen, gevangen tussen een sterkere financiële positie van bedrijven en een licht afzwakkende economische groei. In deze omgeving geven wij er de voorkeur aan te beleggen in de aantrekkelijke economische groei van opkomende markten en in het hoge dividend (groei) dat in ontwikkelde markten voorhanden is."

Ad van Tiggelen, senior strategist bij de Multi-Asset Group van ING Investment Management: "Een van de grootste problemen met "selling in May" is dat de timing cruciaal is. De verkoopdatum en de terugkoopdatum moeten precies goed zijn! Vaak is dat lastig". Bovendien ontbreekt momenteel de overtuiging dat beleggers te optimistisch zijn of dat aandelen overgewaardeerd zijn. Aandelen hebben ontegenzeggelijk te kampen met een bepaalde tegenwind, maar dit is bekend in de markt en lijkt voldoende te zijn ingeprijsd. Ad van Tiggelen: "We zijn waarschijnlijk op weg naar een illiquide, volatiele zomer waarin aandelen zich globaal genomen zijwaarts zullen bewegen, gevangen tussen een sterkere financiële positie van bedrijven en een licht afzwakkende economische groei. In deze omgeving geven wij er de voorkeur aan te beleggen in de aantrekkelijke economische groei van opkomende markten en in het hoge dividend (groei) dat in ontwikkelde markten voorhanden is."