Ad Van Tiggelen (ING): "In dit verband kan 2011 het jaar van de waarheid worden, aangezien de kiezers er op een of andere manier van moeten worden overtuigd dat het huidige optreden van de EU, de ECB en het IMF op de lange termijn rationeel is. Als ze die boodschap niet (willen) begrijpen, kunnen ze de zaken in eigen hand nemen door de komende jaren op politici te stemmen die tegen de euro en tegen bezuinigingsmaatregelen zijn. Politici kopen nu tijd om deze boodschap over te brengen en aan te dringen op de grootschalige verkoop van Griekse staatseigendommen."

Ook kopen ze tijd om ervoor te zorgen dat een mogelijke herstructurering van de schulden of zelfs een faillissement van Griekenland zal plaatsvinden op een wijze die de risico's zo veel mogelijk beperkt.

Van Tiggelen: "Dit alles betekent dat de eurocrisis voor beleggers nog wel enige tijd een risico zal blijven vormen. Dat is jammer, want er is op dit moment veel te zeggen voor Europese aandelen, zeker in vergelijking met het veilige, maar lage rendement van 3% op Duitse bunds. Aandelen zijn behoorlijk goedkoop, leveren aantrekkelijke dividenden op en de bedrijven hebben gezonde balansen. Dit gezegd zijnde, rechtvaardigt de onzekerheid rond de euro in zekere mate de lager dan 'normale' waarderingen, vooral voor meer op de binnenlandse markt georiënteerde bedrijven."

Ad Van Tiggelen (ING): "In dit verband kan 2011 het jaar van de waarheid worden, aangezien de kiezers er op een of andere manier van moeten worden overtuigd dat het huidige optreden van de EU, de ECB en het IMF op de lange termijn rationeel is. Als ze die boodschap niet (willen) begrijpen, kunnen ze de zaken in eigen hand nemen door de komende jaren op politici te stemmen die tegen de euro en tegen bezuinigingsmaatregelen zijn. Politici kopen nu tijd om deze boodschap over te brengen en aan te dringen op de grootschalige verkoop van Griekse staatseigendommen." Ook kopen ze tijd om ervoor te zorgen dat een mogelijke herstructurering van de schulden of zelfs een faillissement van Griekenland zal plaatsvinden op een wijze die de risico's zo veel mogelijk beperkt. Van Tiggelen: "Dit alles betekent dat de eurocrisis voor beleggers nog wel enige tijd een risico zal blijven vormen. Dat is jammer, want er is op dit moment veel te zeggen voor Europese aandelen, zeker in vergelijking met het veilige, maar lage rendement van 3% op Duitse bunds. Aandelen zijn behoorlijk goedkoop, leveren aantrekkelijke dividenden op en de bedrijven hebben gezonde balansen. Dit gezegd zijnde, rechtvaardigt de onzekerheid rond de euro in zekere mate de lager dan 'normale' waarderingen, vooral voor meer op de binnenlandse markt georiënteerde bedrijven."