De prioriteit blijft nochtans op deze twee factoren liggen die onvermijdelijk zwaar wegen op de wereldeconomie. Het jaar 2014 staat centraal in alle toekomstverwachtingen, en dit omwille van de verkiezing van een opvolger voor Ben Bernanke als voorzitter van de FED.

Deze verkiezing is voorzien in januari 2014 en draait waarschijnlijk uit op een overwinning van Janet Yellen. Alle ogen van de experts zullen echter gericht zijn op haar monetaire beleid dat berust op het "dovish"-criteria, die het mechanisme van het drukken van geld zal versterken. Het is dus mogelijk dat volgend jaar de actuele politiek nog grotere vormen aanneemt."

De prioriteit blijft nochtans op deze twee factoren liggen die onvermijdelijk zwaar wegen op de wereldeconomie. Het jaar 2014 staat centraal in alle toekomstverwachtingen, en dit omwille van de verkiezing van een opvolger voor Ben Bernanke als voorzitter van de FED. Deze verkiezing is voorzien in januari 2014 en draait waarschijnlijk uit op een overwinning van Janet Yellen. Alle ogen van de experts zullen echter gericht zijn op haar monetaire beleid dat berust op het "dovish"-criteria, die het mechanisme van het drukken van geld zal versterken. Het is dus mogelijk dat volgend jaar de actuele politiek nog grotere vormen aanneemt."