Etex maakt gebruik van de uitzonderlijke lage langetermijnrentevoeten om een obligatie-uitgifte te doen. Etex is door de jaren heen uitgegroeid tot een wereldspeler in de markt voor skeletconstructies.

De groep heeft een sterke positie op de Europese markt maar beschikt in tal van Latijns-Amerikaanse markten over belangrijke

marktaandelen.

Twee fundamentele trends zijn van belang voor Etex: in Europa is de groep toegespitst op de renovatiemarkt (minder cyclische activiteit), in de groeilanden is er de nood aan goedkope en snel beschikbare woningen (nieuwbouw, cyclische activiteit)..

Belangrijke overname achter de rug

In 2011 haalde Etex het nieuws met de overname van de Europese en de Latijns-Amerikaanse gipskartonplatenactiviteiten van de Franse groep Lafarge.

Etex legde hiervoor 850 miljoen euro op tafel (de groep ging hiervoor ook een overbruggingskrediet bij de banken aan voor 450 miljoen euro.

De uitgifte dient om dit krediet te herfinancieren). Die operatie deed de schuldenlast sterk stijgen. Zo stond de ratio nettofinanciële schuld/eigen vermogen eind 2010 op 28,20%, eind december 2011 was de ratio gestegen tot 66,70%.

Wie is Etex?

Etex is een Belgische bouwgroep met hoofdzetel in Kapelle-op-den-Bos. In 2011 realiseerde de groep een omzet van 3,11 miljard euro.

De omzet per bedrijfsdivisie is de volgende: skeletconstructies (44% van de omzet, marktleider in Latijns-Amerika) - dakbekleding (29% van de omzet, sterke positie in de Europese renovatiemarkt) - brandwerende materialen en isolatie (12% van de omzet) - keramische tegels (6% van de omzet, nummer 1 in Chili en Argentinië).

De Etexgroep is een familiaal gecontroleerde bouwgroep en het bedrijf is nog steeds in handen van afstammelingen van de stichter Alphonse Emsens.

Etex maakt gebruik van de uitzonderlijke lage langetermijnrentevoeten om een obligatie-uitgifte te doen. Etex is door de jaren heen uitgegroeid tot een wereldspeler in de markt voor skeletconstructies. De groep heeft een sterke positie op de Europese markt maar beschikt in tal van Latijns-Amerikaanse markten over belangrijke marktaandelen. Twee fundamentele trends zijn van belang voor Etex: in Europa is de groep toegespitst op de renovatiemarkt (minder cyclische activiteit), in de groeilanden is er de nood aan goedkope en snel beschikbare woningen (nieuwbouw, cyclische activiteit)..Belangrijke overname achter de rug In 2011 haalde Etex het nieuws met de overname van de Europese en de Latijns-Amerikaanse gipskartonplatenactiviteiten van de Franse groep Lafarge. Etex legde hiervoor 850 miljoen euro op tafel (de groep ging hiervoor ook een overbruggingskrediet bij de banken aan voor 450 miljoen euro. De uitgifte dient om dit krediet te herfinancieren). Die operatie deed de schuldenlast sterk stijgen. Zo stond de ratio nettofinanciële schuld/eigen vermogen eind 2010 op 28,20%, eind december 2011 was de ratio gestegen tot 66,70%.Wie is Etex? Etex is een Belgische bouwgroep met hoofdzetel in Kapelle-op-den-Bos. In 2011 realiseerde de groep een omzet van 3,11 miljard euro. De omzet per bedrijfsdivisie is de volgende: skeletconstructies (44% van de omzet, marktleider in Latijns-Amerika) - dakbekleding (29% van de omzet, sterke positie in de Europese renovatiemarkt) - brandwerende materialen en isolatie (12% van de omzet) - keramische tegels (6% van de omzet, nummer 1 in Chili en Argentinië). De Etexgroep is een familiaal gecontroleerde bouwgroep en het bedrijf is nog steeds in handen van afstammelingen van de stichter Alphonse Emsens.