Cash Trading : 32% van de omzet

Euronext is de tweede speler op de Europese markt voor de handel in aandelen, warrants en certificaten. Het deel aandelenhandel vertegenwoordigt meer dan 80% van de omzet en de belangrijkste klanten bevinden zich in de VSA (40%), Frankrijk (18%) en Zwitserland (15%).

De financiële crisis (en daarna de economische recessie) heeft een grote impact op de handelsvolumes op de aandelenmarkten

gehad en dus ook op de commissies die Euronext int.

Daarnaast hebben MiFID I in 2007 en de komst van dark pools (alternatieve handelsplatformen) de core business van Euronext aangetast.

Echter, de (schuchtere) verbetering van het economische klimaat evenals de vele IPO's (in Q1/2014 werd in Europa 11 miljard euro bij het publiek opgehaald t.o.v. 3 miljard euro in dezelfde periode van 2013) zullen ongetwijfeld voor een toename van de transactievolumes zorgen.

Daarnaast zal de toepassing van MiFID II in 2017 het gebrek aan transparantie bij financiële transacties aanpakken door het beperken van het gewicht van dark pools in de transactievolumes.

Market Data & Indices : 19% van de omzet

Deze activiteit verdeelt en verkoopt zowel marktinformatie in real time (pre- and post-trade prices, historische data, enz.) als informatie aan internationale nieuwsagentschappen zoals Bloomberg en Reuters of financiële instellingen.

In tegenstelling tot de Cash Tradingactiviteit wordt deze divisie niet beïnvloed door de schommelingen in de handelsvolumes van aandelen.

Integendeel hier worden recurrente kasstromen gegenereerd dankzij een portefeuille van 500 beursindices zoals de CAC40 en de AEX.

Bovendien is Euronext van plan om de kwaliteit van haar platforms te verhogen door haar klanten eigen indices en beursindicatoren te laten creëren. Delaunay staat neutraal ten opzichte van deze beursintroductie.

Cash Trading : 32% van de omzet Euronext is de tweede speler op de Europese markt voor de handel in aandelen, warrants en certificaten. Het deel aandelenhandel vertegenwoordigt meer dan 80% van de omzet en de belangrijkste klanten bevinden zich in de VSA (40%), Frankrijk (18%) en Zwitserland (15%). De financiële crisis (en daarna de economische recessie) heeft een grote impact op de handelsvolumes op de aandelenmarkten gehad en dus ook op de commissies die Euronext int. Daarnaast hebben MiFID I in 2007 en de komst van dark pools (alternatieve handelsplatformen) de core business van Euronext aangetast. Echter, de (schuchtere) verbetering van het economische klimaat evenals de vele IPO's (in Q1/2014 werd in Europa 11 miljard euro bij het publiek opgehaald t.o.v. 3 miljard euro in dezelfde periode van 2013) zullen ongetwijfeld voor een toename van de transactievolumes zorgen. Daarnaast zal de toepassing van MiFID II in 2017 het gebrek aan transparantie bij financiële transacties aanpakken door het beperken van het gewicht van dark pools in de transactievolumes. Market Data & Indices : 19% van de omzet Deze activiteit verdeelt en verkoopt zowel marktinformatie in real time (pre- and post-trade prices, historische data, enz.) als informatie aan internationale nieuwsagentschappen zoals Bloomberg en Reuters of financiële instellingen. In tegenstelling tot de Cash Tradingactiviteit wordt deze divisie niet beïnvloed door de schommelingen in de handelsvolumes van aandelen. Integendeel hier worden recurrente kasstromen gegenereerd dankzij een portefeuille van 500 beursindices zoals de CAC40 en de AEX. Bovendien is Euronext van plan om de kwaliteit van haar platforms te verhogen door haar klanten eigen indices en beursindicatoren te laten creëren. Delaunay staat neutraal ten opzichte van deze beursintroductie.