Als mogelijke verklaring voor de vertraging wordt verwezen naar het stimuleringsprogramma met een waarde van 4000 miljard yuan dat door de Chinese overheid werd doorgevoerd. De effecten van dat programma raken stilaan uitgewerkt.

Bovendien werden recent ook maatregelen getroffen om de kredietverstrekking af te remmen. Mogelijk beginnen die maatregelen nu voelbaar te worden in de Chinese fabrieken.

De regering wil door de kredietverstrekking moeilijker te maken zowel een economische oververhitting als het ontstaan van zeepbellen op de vastgoedmarkt en de beurs voorkomen.

De vertraging van de economische activiteiten in de fabriekswereld werd door twee indicatoren, een officiële van de regering en anderzijds een index opgesteld door de bank HSBC.

Hoofdeconoom Jing Ulrich van HSBC maakt zich voorlopig weinig zorgen over de Chinese economie, die nog steeds blijft groeien. De index van de aankoopmanagers zoals opgesteld door HSBC bevindt zich nog steeds boven 50, wat op aanhoudende groei blijft wijzen.

Als mogelijke verklaring voor de vertraging wordt verwezen naar het stimuleringsprogramma met een waarde van 4000 miljard yuan dat door de Chinese overheid werd doorgevoerd. De effecten van dat programma raken stilaan uitgewerkt. Bovendien werden recent ook maatregelen getroffen om de kredietverstrekking af te remmen. Mogelijk beginnen die maatregelen nu voelbaar te worden in de Chinese fabrieken. De regering wil door de kredietverstrekking moeilijker te maken zowel een economische oververhitting als het ontstaan van zeepbellen op de vastgoedmarkt en de beurs voorkomen. De vertraging van de economische activiteiten in de fabriekswereld werd door twee indicatoren, een officiële van de regering en anderzijds een index opgesteld door de bank HSBC. Hoofdeconoom Jing Ulrich van HSBC maakt zich voorlopig weinig zorgen over de Chinese economie, die nog steeds blijft groeien. De index van de aankoopmanagers zoals opgesteld door HSBC bevindt zich nog steeds boven 50, wat op aanhoudende groei blijft wijzen.