De afname was niet groot in Duitsland, maar wel in Frankrijk, waar de index evolueerde van 46,0 punten in augustus naar 42,7 in september. De index van de aankoopmanagers (PMI) kwam in september uit op 45,9 punten tegenover 46,3 punten in

augustus.

Opmerkelijk is volgens Belfius Reserach dat er een kleine verbetering was in Duitsland tot 49,7 punten (de hoogste score in vijf maanden), maar een sterke daling in Frankrijk tot 44,1, het laagste niveau sinds 41 maanden.

Investeringen blijven dalen, ook in het tweede kwartaal

De investeringen daalden volgens Belfius Reserach in het tweede kwartaal met 1,5% (op kwartaalbasis) na reeds een afname te hebben gekend met 1,2% in het eerste kwartaal.

De bezettingsgraad van de productiecapaciteit daalde licht van 79,7% in het tweede kwartaal tot 77,8% in het derde kwartaal en blijft dus beneden het lange termijn gemiddelde (81,4%).

De afname was niet groot in Duitsland, maar wel in Frankrijk, waar de index evolueerde van 46,0 punten in augustus naar 42,7 in september. De index van de aankoopmanagers (PMI) kwam in september uit op 45,9 punten tegenover 46,3 punten in augustus. Opmerkelijk is volgens Belfius Reserach dat er een kleine verbetering was in Duitsland tot 49,7 punten (de hoogste score in vijf maanden), maar een sterke daling in Frankrijk tot 44,1, het laagste niveau sinds 41 maanden.Investeringen blijven dalen, ook in het tweede kwartaal De investeringen daalden volgens Belfius Reserach in het tweede kwartaal met 1,5% (op kwartaalbasis) na reeds een afname te hebben gekend met 1,2% in het eerste kwartaal. De bezettingsgraad van de productiecapaciteit daalde licht van 79,7% in het tweede kwartaal tot 77,8% in het derde kwartaal en blijft dus beneden het lange termijn gemiddelde (81,4%).