De index van de China Federation of Logistics and Purchasing kwam in september uit op 54,30, tegenover een stand van 54 in augustus. Het is al de zevende maand op rij dat de index boven 50 staat.

Boven 50 mag er gesproken worden van groei van de economische activiteiten, onder 50 daarentegen van een krimp. Volgens economen is de PMI-index een betrouwbare barometer voor de Chinese economie dan de BBP-cijfers.

De index houdt namelijk rekening met voorlopende indicatoren zoals de nieuwe bestellingen. Hij wordt opgesteld op basis van een rondvraag bij de managers van meer dan 700 grote bedrijven.

De overheid waarschuwde dat sommige sectoren met overcapaciteit te maken hebben, wat tot voorzichtigheid oproept. Vanwege een feestdag blijven de Chinese beurzen tot en met 9 oktober gesloten.

De index van de China Federation of Logistics and Purchasing kwam in september uit op 54,30, tegenover een stand van 54 in augustus. Het is al de zevende maand op rij dat de index boven 50 staat. Boven 50 mag er gesproken worden van groei van de economische activiteiten, onder 50 daarentegen van een krimp. Volgens economen is de PMI-index een betrouwbare barometer voor de Chinese economie dan de BBP-cijfers. De index houdt namelijk rekening met voorlopende indicatoren zoals de nieuwe bestellingen. Hij wordt opgesteld op basis van een rondvraag bij de managers van meer dan 700 grote bedrijven. De overheid waarschuwde dat sommige sectoren met overcapaciteit te maken hebben, wat tot voorzichtigheid oproept. Vanwege een feestdag blijven de Chinese beurzen tot en met 9 oktober gesloten.