Dat bleek bij de betoging die door de straten van Athene trok en die slechts enkele duizenden deelnemers lokte. Wel lag het openbaar vervoer grotendeels plat, zeer tot ongenoegen van de toeristen.

Ook in Spanje werd actie gevoerd tegen de verlaging van de lonen van de ambtenaren met 5%. Onder andere de metro reed gisteren niet in de Spaanse hoofdstad Madrid.

De spreads tussen Zuid-Europese staatsobligaties en Duitse bunds steeg gisteren opnieuw, evenals de kosten om zich te verzekeren tegen een mogelijke wanbetaling van deze landen.

De Spaanse economieminister Elena Salgado stelde gisteren dat de Europese Centrale Bank moet rekening houden met de situatie bij de Spaanse banken, waarvan er een aantal momenteel afgesloten zijn van de interbancaire markt.

Dat bleek bij de betoging die door de straten van Athene trok en die slechts enkele duizenden deelnemers lokte. Wel lag het openbaar vervoer grotendeels plat, zeer tot ongenoegen van de toeristen. Ook in Spanje werd actie gevoerd tegen de verlaging van de lonen van de ambtenaren met 5%. Onder andere de metro reed gisteren niet in de Spaanse hoofdstad Madrid. De spreads tussen Zuid-Europese staatsobligaties en Duitse bunds steeg gisteren opnieuw, evenals de kosten om zich te verzekeren tegen een mogelijke wanbetaling van deze landen. De Spaanse economieminister Elena Salgado stelde gisteren dat de Europese Centrale Bank moet rekening houden met de situatie bij de Spaanse banken, waarvan er een aantal momenteel afgesloten zijn van de interbancaire markt.