"De maatregelen die centrale banken hebben genomen in de G4-landen hebben op de korte termijn invloed op alle opkomende landen.

Het is echter belangrijk om de lokale situatie en dynamiek te begrijpen om de landen en obligatiesegmenten te kiezen die het op de middellange termijn zelf goed kunnen doen. Bedrijfsobligaties hebben bijvoorbeeld minder last gehad van de recente marktontwikkelingen."

Allianz Global Investors is van plan dit jaar een aantal nieuwe fondsen voor emerging market debt te lanceren - met eigenschappen die tegemoet komen aan de specifieke behoeftes van institutionele en particuliere beleggers.

Voor beleggers die niet houden van de volatiliteit van deze beleggingsklasse maar wel van het hogere rendement willen profiteren, kan een portefeuille met fondsen met een vaste looptijd een goede oplossing zijn.

"De maatregelen die centrale banken hebben genomen in de G4-landen hebben op de korte termijn invloed op alle opkomende landen. Het is echter belangrijk om de lokale situatie en dynamiek te begrijpen om de landen en obligatiesegmenten te kiezen die het op de middellange termijn zelf goed kunnen doen. Bedrijfsobligaties hebben bijvoorbeeld minder last gehad van de recente marktontwikkelingen." Allianz Global Investors is van plan dit jaar een aantal nieuwe fondsen voor emerging market debt te lanceren - met eigenschappen die tegemoet komen aan de specifieke behoeftes van institutionele en particuliere beleggers. Voor beleggers die niet houden van de volatiliteit van deze beleggingsklasse maar wel van het hogere rendement willen profiteren, kan een portefeuille met fondsen met een vaste looptijd een goede oplossing zijn.