Voor de holding heeft dit niet zo'n heel grote gevolgen, want laatstgenoemd bedrijf was één van de kleinere participaties van A&vH.

De verkoop kadert in een bredere strategie zoals die door het management van Ackermans & van Haaren werd uitgedacht. De holding wil zich in de toekomst namelijk gaan focussen op een beperkt aantal participaties, maar dan wel participaties die relatief gezien groter zijn.

Aandeel Ackermans & van Haaren is correct gewaardeerd

Na het afronden van de deal zal Ackermans & van Haaren een meerwaarde van meer dan 20 miljoen euro realiseren. De arm Media & Printing van Sofinim bestaat slechts uit een belang van 21% in Corelio (dit via Medicore: print en online news media, advertising, audiovisual productions, magazines).

We mogen ook het belang van 22% in Euro Media Group (dienstverlening aan de televisie) niet vergeten. Bank Degroof is van mening dat het aandeel Ackermans & van Haaren correct is gewaardeerd, zodat het neutraal advies voor het aandeel gehandhaafd blijft.

Voor de holding heeft dit niet zo'n heel grote gevolgen, want laatstgenoemd bedrijf was één van de kleinere participaties van A&vH. De verkoop kadert in een bredere strategie zoals die door het management van Ackermans & van Haaren werd uitgedacht. De holding wil zich in de toekomst namelijk gaan focussen op een beperkt aantal participaties, maar dan wel participaties die relatief gezien groter zijn. Aandeel Ackermans & van Haaren is correct gewaardeerdNa het afronden van de deal zal Ackermans & van Haaren een meerwaarde van meer dan 20 miljoen euro realiseren. De arm Media & Printing van Sofinim bestaat slechts uit een belang van 21% in Corelio (dit via Medicore: print en online news media, advertising, audiovisual productions, magazines). We mogen ook het belang van 22% in Euro Media Group (dienstverlening aan de televisie) niet vergeten. Bank Degroof is van mening dat het aandeel Ackermans & van Haaren correct is gewaardeerd, zodat het neutraal advies voor het aandeel gehandhaafd blijft.