De uitvoering van de overeenkomst is onderwerpen aan de goedkeuring van de Nederlandse en de Duitse mededingingsautoriteiten. De closing zal naar verwachting plaatsvinden in de loop van de maand juli.

Alcofina bezit een deelneming van 45,3% in de Zwitserse trading vennootschap Alcotra met vestigingen in Genève, Rio de Janeiro, Singapore, Mexico en Houston.

Alcotra, opgericht in 1994, is actief in de trading van bio-ethanol. Circa 85% van de verhandelde bio-ethanol is afkomstig uit Brazilië, waar Alcotra over specifieke opslaginstallaties in de haven van Santos beschikt. In de VS staat Alcochem in voor de lokale distributie.

Bio-ethanol wordt gewonnen uit suikerriet en wordt gebruikt als brandstof, in de industrie en in de drankensector. Momenteel is bio-ethanol goed voor 2 à 3% van de globale brandstofconsumptie.

Hogere kosten voor fossiele brandstoffen en een toenemend aantal programma's in verschillende landen om verplicht ethanol en brandstof te mengen zouden moeten leiden tot een hoger aandeel van bio-ethanol in de totale energieconsumptie.

In 2008 behaalde Alcotra een omzet van 643 miljoen USD en een nettoresultaat van 6,8 miljoen USD. Het is een van de grootste exporteurs van bio-ethanol uit Brazilië.

AvH wenst ook samen met Sibco te investeren in nieuwe ontwikkelingen in Brazilië inzake de productie van bio-ethanol, bij voorkeur in suikerrietplantages die voldoen aan hoge duurzaamheidscriteria.

Door dit partnership bevestigt AvH haar toenemende focus op investeringen in de sector van hernieuwbare energie.

De uitvoering van de overeenkomst is onderwerpen aan de goedkeuring van de Nederlandse en de Duitse mededingingsautoriteiten. De closing zal naar verwachting plaatsvinden in de loop van de maand juli.Alcofina bezit een deelneming van 45,3% in de Zwitserse trading vennootschap Alcotra met vestigingen in Genève, Rio de Janeiro, Singapore, Mexico en Houston. Alcotra, opgericht in 1994, is actief in de trading van bio-ethanol. Circa 85% van de verhandelde bio-ethanol is afkomstig uit Brazilië, waar Alcotra over specifieke opslaginstallaties in de haven van Santos beschikt. In de VS staat Alcochem in voor de lokale distributie.Bio-ethanol wordt gewonnen uit suikerriet en wordt gebruikt als brandstof, in de industrie en in de drankensector. Momenteel is bio-ethanol goed voor 2 à 3% van de globale brandstofconsumptie.Hogere kosten voor fossiele brandstoffen en een toenemend aantal programma's in verschillende landen om verplicht ethanol en brandstof te mengen zouden moeten leiden tot een hoger aandeel van bio-ethanol in de totale energieconsumptie.In 2008 behaalde Alcotra een omzet van 643 miljoen USD en een nettoresultaat van 6,8 miljoen USD. Het is een van de grootste exporteurs van bio-ethanol uit Brazilië. AvH wenst ook samen met Sibco te investeren in nieuwe ontwikkelingen in Brazilië inzake de productie van bio-ethanol, bij voorkeur in suikerrietplantages die voldoen aan hoge duurzaamheidscriteria. Door dit partnership bevestigt AvH haar toenemende focus op investeringen in de sector van hernieuwbare energie.