De zwakke economische groei in de eurozone is volgens ABN Amro volstrekt onvoldoende om de lage inflatie (0,7% in oktober) weer op te krikken tot in de buurt van de 2%. De grote vraag is dus wat de ECB gaat doen na de renteverlaging van afgelopen week.

Hoewel een aantal indicatoren voor de iets langere termijn wel degelijk wijst op een verbetering van het economische beeld, is deflatie op de korte termijn in de ogen van het ECB-bestuur niet uit te sluiten. Peter Praet van de ECB heeft daaromtrent vorige week een waarschuwing afgevuurd die aan duidelijkheid niets te wensen overliet.

De zwakke economische groei in de eurozone is volgens ABN Amro volstrekt onvoldoende om de lage inflatie (0,7% in oktober) weer op te krikken tot in de buurt van de 2%. De grote vraag is dus wat de ECB gaat doen na de renteverlaging van afgelopen week. Hoewel een aantal indicatoren voor de iets langere termijn wel degelijk wijst op een verbetering van het economische beeld, is deflatie op de korte termijn in de ogen van het ECB-bestuur niet uit te sluiten. Peter Praet van de ECB heeft daaromtrent vorige week een waarschuwing afgevuurd die aan duidelijkheid niets te wensen overliet.