Maar we mogen ook niet vergeten dat als de tapering begint, we er ook een economie voor terugkrijgen, die er beter bijligt. De markten zullen op dat moment dan ook meer gedreven worden door fundamentals en sterke bedrijfswinsten dan door alleen maar liquiditeit.

Dat zou een veel stevigere basis voor de stijging betekenen. Het ziet er bovendien naar uit dat de lange termijn beweging uit cash en obligaties naar aandelen nog maar pas is begonnen. Dit moet de aandelenmarkten de komende maanden en waarschijnlijk (veel) langer, kunnen blijven ondersteunen.

In afwachting valt er vandaag op de beurzen niet veel te beleven, de belangrijkste indices blijven dicht bij het slotniveau van gisteren. De ondertrend is licht negatief, met een verlies voor de BEL 20 van circa een kwart procent. Ackermans & van Haaren is goed op dreef, GdF Suez is zwak gestemd.

Maar we mogen ook niet vergeten dat als de tapering begint, we er ook een economie voor terugkrijgen, die er beter bijligt. De markten zullen op dat moment dan ook meer gedreven worden door fundamentals en sterke bedrijfswinsten dan door alleen maar liquiditeit. Dat zou een veel stevigere basis voor de stijging betekenen. Het ziet er bovendien naar uit dat de lange termijn beweging uit cash en obligaties naar aandelen nog maar pas is begonnen. Dit moet de aandelenmarkten de komende maanden en waarschijnlijk (veel) langer, kunnen blijven ondersteunen. In afwachting valt er vandaag op de beurzen niet veel te beleven, de belangrijkste indices blijven dicht bij het slotniveau van gisteren. De ondertrend is licht negatief, met een verlies voor de BEL 20 van circa een kwart procent. Ackermans & van Haaren is goed op dreef, GdF Suez is zwak gestemd.