Anderzijds trotseren de beurskoersen tegenvallend macro-economisch nieuws opvallend goed. Regelmatig wordt gewaarschuwd voor een forse correctie op de beurzen, maar die is er voorlopig nog niet gekomen.

Abnormale omstandigheden zijn echter normaal in een post-zeepbel situatie waarbij de kredietverstrekking is uitgevallen, zo meent David Rosenberg. De hoofdeconoom van Gluskin Sheff & Associates Inc. in Toronto was één van de weinige economen die de credit crunch voorspelde.

Op dat moment was Rosenberg nog werkzaam bij Merrill Lynch. Hij waarschuwt nu dat de obligatiemarkten zeggen dat we een langere periode van zerogroei tegemoet mogen zijn, waarbij we gaan afzakken naar deflatie en naar een double-dip recessie.

Anderzijds trotseren de beurskoersen tegenvallend macro-economisch nieuws opvallend goed. Regelmatig wordt gewaarschuwd voor een forse correctie op de beurzen, maar die is er voorlopig nog niet gekomen. Abnormale omstandigheden zijn echter normaal in een post-zeepbel situatie waarbij de kredietverstrekking is uitgevallen, zo meent David Rosenberg. De hoofdeconoom van Gluskin Sheff & Associates Inc. in Toronto was één van de weinige economen die de credit crunch voorspelde. Op dat moment was Rosenberg nog werkzaam bij Merrill Lynch. Hij waarschuwt nu dat de obligatiemarkten zeggen dat we een langere periode van zerogroei tegemoet mogen zijn, waarbij we gaan afzakken naar deflatie en naar een double-dip recessie.