Dat is volgens ABN Amro positief en voedt de hoop dat de schuldencrisis in de eurozone onder controle komt. Op de korte termijn vertaalt het zich naar een licht herstel in de wisselkoers van de euro.

De aandelenmarkten weet telkens nipt hoger te sluiten, hoewel dit met vallen en opstaan gepaard gaat. Daarmee beweegt de Amsterdamse AEX zich al enige tijd in een smalle range van 330 tot 336 punten en is het volgens ABN Amro wachten op een duidelijke richting.

Deze week zullen vertrouwenscijfers uit de eurozone en gegevens over de Amerikaanse huizenmarkt de belangrijkste sfeermakers voor de beurs zijn.

Het feit dat veel van deze indicatoren al een belangrijk herstel hebben getoond en nu ook op een hoog niveau zijn gekomen, is aanleiding om in het beleggingsbeleid van ABN Amro te adviseren de forse overweging in aandelen terug te brengen naar een lichte overweging.

Hierbij worden de verkopen zo gekozen dat een portefeuille met overweging in de sectoren industrie, consumptiegoederen en gezondheidszorg resteert.

Dat is volgens ABN Amro positief en voedt de hoop dat de schuldencrisis in de eurozone onder controle komt. Op de korte termijn vertaalt het zich naar een licht herstel in de wisselkoers van de euro. De aandelenmarkten weet telkens nipt hoger te sluiten, hoewel dit met vallen en opstaan gepaard gaat. Daarmee beweegt de Amsterdamse AEX zich al enige tijd in een smalle range van 330 tot 336 punten en is het volgens ABN Amro wachten op een duidelijke richting. Deze week zullen vertrouwenscijfers uit de eurozone en gegevens over de Amerikaanse huizenmarkt de belangrijkste sfeermakers voor de beurs zijn. Het feit dat veel van deze indicatoren al een belangrijk herstel hebben getoond en nu ook op een hoog niveau zijn gekomen, is aanleiding om in het beleggingsbeleid van ABN Amro te adviseren de forse overweging in aandelen terug te brengen naar een lichte overweging. Hierbij worden de verkopen zo gekozen dat een portefeuille met overweging in de sectoren industrie, consumptiegoederen en gezondheidszorg resteert.