Het technische beeld van de markt blijft daardoor op neutraal staan. Wel geven de analisten aan een meer richtinggevende uitbraak te verwachten op korte termijn.

Het gebrek aan inspiratie werd toegeschreven aan het Amerikaanse reddingsplan voor de financiële sector. Dat kreeg een teleurstellend onthaal. Als gekeken wordt naar de omvang, mogelijk USD 2.000 miljard, dan is dat moeilijk voor te stellen.

Het ontbreken van change, de invulling van de verkiezingsbelofte, voedde de teleurstelling. Beleggers hadden een flexibel plan, bestaand uit kleinere, maar meer radicale stappen om het bankwezen weer vlot te trekken verwacht.

Bij de gepubliceerde kwartaalcijfers komt overigens een opmerkelijk detail naar voren. Alle banken lieten zich positief uit over de start van 2009. De waarde van dergelijke berichten is echter moeilijk in te schatten als tegelijkertijd de automobielsector aangeeft voor haar bestaan te vechten.

Het technische beeld van de markt blijft daardoor op neutraal staan. Wel geven de analisten aan een meer richtinggevende uitbraak te verwachten op korte termijn. Het gebrek aan inspiratie werd toegeschreven aan het Amerikaanse reddingsplan voor de financiële sector. Dat kreeg een teleurstellend onthaal. Als gekeken wordt naar de omvang, mogelijk USD 2.000 miljard, dan is dat moeilijk voor te stellen. Het ontbreken van change, de invulling van de verkiezingsbelofte, voedde de teleurstelling. Beleggers hadden een flexibel plan, bestaand uit kleinere, maar meer radicale stappen om het bankwezen weer vlot te trekken verwacht. Bij de gepubliceerde kwartaalcijfers komt overigens een opmerkelijk detail naar voren. Alle banken lieten zich positief uit over de start van 2009. De waarde van dergelijke berichten is echter moeilijk in te schatten als tegelijkertijd de automobielsector aangeeft voor haar bestaan te vechten.