Nadat eerder Pfizer branchegenoot Wyeth overnam, is dit de tweede grote fusie in farmaland. De verwachting van ABN Amro is dat meerdere farmaceuten zullen besluiten hun krachten te bundelen.

Zodoende kunnen ze veel kosten besparen, en met dat geld trajecten voor nieuwe medicijnen uitzetten. De voorkeur van ABN Amro gaat uit naar de biotech-gedreven farmaceuten, omdat op biotech gebaseerde medicijnen nauwelijks te kopiëren zijn. Ze leveren daardoor langer winst op, bij hogere marges.

De favorieten van ABN Amro onder de grote farmaceuten zijn:

Roche
Abbot Labs
Johnson & Johnson
Bayer

Nadat eerder Pfizer branchegenoot Wyeth overnam, is dit de tweede grote fusie in farmaland. De verwachting van ABN Amro is dat meerdere farmaceuten zullen besluiten hun krachten te bundelen. Zodoende kunnen ze veel kosten besparen, en met dat geld trajecten voor nieuwe medicijnen uitzetten. De voorkeur van ABN Amro gaat uit naar de biotech-gedreven farmaceuten, omdat op biotech gebaseerde medicijnen nauwelijks te kopiëren zijn. Ze leveren daardoor langer winst op, bij hogere marges. De favorieten van ABN Amro onder de grote farmaceuten zijn:Roche Abbot Labs Johnson & Johnson Bayer