Daarnaast constateren de analisten van de bank een significante afbouw van voorraden bij hardware-leveranciers. Hiermee willen bedrijven een verdere teruggang van de economische groei en uitgaven te kunnen weerstaan.

Zij constateren dat met name de semiconductorindustrie te maken heeft met een crisis, waarbij voorlopig geen tekenen van herstel te zien zijn.

Softwarebedrijven hebben daarentegen de meest defensieve businessmodellen, vanwege het bestaan van langetermijncontracten en vanwege het feit dat de meeste bedrijven niet meer zonder software kunnen.

Daarnaast hebben de software-ondernemingen ruimte voor verdere kostenbesparingen. De analisten van ABN Amro hanteren geen kopenadviezen op semi's en zijn neutraal op hardware. Positief zijn ze op softwarebedrijven en internetgerelateerde ondernemingen zoals Ebay.

Daarnaast constateren de analisten van de bank een significante afbouw van voorraden bij hardware-leveranciers. Hiermee willen bedrijven een verdere teruggang van de economische groei en uitgaven te kunnen weerstaan. Zij constateren dat met name de semiconductorindustrie te maken heeft met een crisis, waarbij voorlopig geen tekenen van herstel te zien zijn. Softwarebedrijven hebben daarentegen de meest defensieve businessmodellen, vanwege het bestaan van langetermijncontracten en vanwege het feit dat de meeste bedrijven niet meer zonder software kunnen. Daarnaast hebben de software-ondernemingen ruimte voor verdere kostenbesparingen. De analisten van ABN Amro hanteren geen kopenadviezen op semi's en zijn neutraal op hardware. Positief zijn ze op softwarebedrijven en internetgerelateerde ondernemingen zoals Ebay.