Die overname is niet doorgegaan. Daarnaast gingen de grondstofprijzen sindsdien stevig onderuit. Nu wil Rio Tinto 14.000 banen schrappen en de investeringen in 2009 terugbrengen van 9 naar 4 miljard Australische dollars.

Doel is de schuldenlast te verminderen met AUD 10 miljard tot AUD 29 miljard. ABN Amro heeft een neutrale visie op de sector waarin Rio Tinto opereert (Basismaterialen) en ook het aandeel zelf krijgt een neutraal advies.

Binnen de sector hebben de analisten van de bank een voorkeur voor bedrijven uit de subsector (agro)chemie met een gezonde balans, zoals BASF en DSM.

Die overname is niet doorgegaan. Daarnaast gingen de grondstofprijzen sindsdien stevig onderuit. Nu wil Rio Tinto 14.000 banen schrappen en de investeringen in 2009 terugbrengen van 9 naar 4 miljard Australische dollars. Doel is de schuldenlast te verminderen met AUD 10 miljard tot AUD 29 miljard. ABN Amro heeft een neutrale visie op de sector waarin Rio Tinto opereert (Basismaterialen) en ook het aandeel zelf krijgt een neutraal advies. Binnen de sector hebben de analisten van de bank een voorkeur voor bedrijven uit de subsector (agro)chemie met een gezonde balans, zoals BASF en DSM.