Het belangrijkste nieuws was volgens ABN Amro echter dat de verwachte winst per aandeel voor heel het boekjaar werd verhoogd van een range van USD 4,20 tot 4,40 naar USD 4,40 tot 4,50.

Dit impliceert een stijging van het resultaat met 30% vergeleken met vorig jaar. Monsanto, 's werelds grootste agrochemieproducent, biedt kwekers en agrarische klanten op technologie gebaseerde oplossingen.

Het blijkt dat boeren, met name in Brazilië, gewoon blijven investeren in de gemodificeerde zaden en andere productie verhogende producten die Monsanto verkoopt.

ABN Amro is positief over het aandeel en eveneens positief over de sub-sector Agrochemie waar de onderneming in actief is. Een van de meest interessante groeigebieden in de Agrochemie is de groeiende vraag naar ethanol als vervanger van benzine.

In de Verenigde Staten wordt dit voornamelijk uit maïs of sojabonen gewonnen. Het areaal zal naar verwachting worden uitgebreid en ook de oogst zal worden vergroot.

De aandelen zijn met 18 keer de verwachte winst over 2009 niet duur. De kasstroom is enorm en de winst per aandeel zal de komende jaren naar verwachting met 25 tot 30% per jaar groeien.

Bovendien heeft Monsanto een zeer solide balans die ruimte biedt voor verdere acquisities, expansie of aandeleninkoop.

Het belangrijkste nieuws was volgens ABN Amro echter dat de verwachte winst per aandeel voor heel het boekjaar werd verhoogd van een range van USD 4,20 tot 4,40 naar USD 4,40 tot 4,50. Dit impliceert een stijging van het resultaat met 30% vergeleken met vorig jaar. Monsanto, 's werelds grootste agrochemieproducent, biedt kwekers en agrarische klanten op technologie gebaseerde oplossingen.Het blijkt dat boeren, met name in Brazilië, gewoon blijven investeren in de gemodificeerde zaden en andere productie verhogende producten die Monsanto verkoopt.ABN Amro is positief over het aandeel en eveneens positief over de sub-sector Agrochemie waar de onderneming in actief is. Een van de meest interessante groeigebieden in de Agrochemie is de groeiende vraag naar ethanol als vervanger van benzine. In de Verenigde Staten wordt dit voornamelijk uit maïs of sojabonen gewonnen. Het areaal zal naar verwachting worden uitgebreid en ook de oogst zal worden vergroot. De aandelen zijn met 18 keer de verwachte winst over 2009 niet duur. De kasstroom is enorm en de winst per aandeel zal de komende jaren naar verwachting met 25 tot 30% per jaar groeien.Bovendien heeft Monsanto een zeer solide balans die ruimte biedt voor verdere acquisities, expansie of aandeleninkoop.