Ablynx is net voor de financiële crisis is uitgebroken naar de markt gekomen en heeft er goed aangedaan zoveel mogelijk cash op te halen. Voor CFO Wim Ottevaere is het bedrag zeker voldoende voor de volgende drie jaar. "We gaan ook ons business plan volledig volgen en uitvoeren zoals gepland en aangegeven in de prospectus van de beursintroductie. Met zo'n financiële buffer hebben we geen nood om kostenbesparingen door te voeren." Voor een overname heeft de topman niet echt schrik. "Voor een succesvol biotechbedrijf is er altijd een risico en voor alles is een prijs. Zelf zijn we daarin niet echt geïnteresseerd. We hebben nog veel werk voor de boeg."

Nieuwsrijk

Daarnaast belooft 2009 een nieuwsrijk jaar te worden. "Met het middel dat we ontwikkelen samen met Wyeth zouden we de klinische studies moeten aanvangen. Tegelijkertijd zullen we een mijlpaalbetaling ontvangen. Voor het geneesmiddel tegen klontervorming bij trombosepatiënten gaan we de tweede fase induiken terwijl we voor hetzelfde middel maar met subcutane of onderhuidse toediening rekenen op onderzoeksresultaten in het eerste halfjaar. Daarenboven gaan we ook gedurende het hele jaar uit van gunstige ontwikkelingen rond onze andere partnerprojecten met Boehringer Ingelheim Novartis en Merck." Aangezien Ablynx voldoende omhanden heeft en over een stevig nanobody-platform beschikt, zoekt het niet actief naar opportuniteiten. "Als zich echter een opportuniteit zou voordoen in ons vakgebied, zullen we niet de andere kant opkijken zoveel is duidelijk."

Ablynx is net voor de financiële crisis is uitgebroken naar de markt gekomen en heeft er goed aangedaan zoveel mogelijk cash op te halen. Voor CFO Wim Ottevaere is het bedrag zeker voldoende voor de volgende drie jaar. "We gaan ook ons business plan volledig volgen en uitvoeren zoals gepland en aangegeven in de prospectus van de beursintroductie. Met zo'n financiële buffer hebben we geen nood om kostenbesparingen door te voeren." Voor een overname heeft de topman niet echt schrik. "Voor een succesvol biotechbedrijf is er altijd een risico en voor alles is een prijs. Zelf zijn we daarin niet echt geïnteresseerd. We hebben nog veel werk voor de boeg." NieuwsrijkDaarnaast belooft 2009 een nieuwsrijk jaar te worden. "Met het middel dat we ontwikkelen samen met Wyeth zouden we de klinische studies moeten aanvangen. Tegelijkertijd zullen we een mijlpaalbetaling ontvangen. Voor het geneesmiddel tegen klontervorming bij trombosepatiënten gaan we de tweede fase induiken terwijl we voor hetzelfde middel maar met subcutane of onderhuidse toediening rekenen op onderzoeksresultaten in het eerste halfjaar. Daarenboven gaan we ook gedurende het hele jaar uit van gunstige ontwikkelingen rond onze andere partnerprojecten met Boehringer Ingelheim Novartis en Merck." Aangezien Ablynx voldoende omhanden heeft en over een stevig nanobody-platform beschikt, zoekt het niet actief naar opportuniteiten. "Als zich echter een opportuniteit zou voordoen in ons vakgebied, zullen we niet de andere kant opkijken zoveel is duidelijk."