Ablynx is van plan om voor 175 miljoen dollar (zo'n 150 miljoen euro) aandelen te verkopen, onder meer in de VS en Canada, maar ook via een private plaatsing in Europa.

Het geld moet onder meer dienen voor de commercialisering van zijn geneesmiddel Caplacizumab, tegen een zeldzame bloedstollingsziekte, zo bevestigt Lies Vanneste, director investor relations. Daarnaast is er ook geld nodig voor de verdere klinische studie van een middel tegen de infectieziekte RSV.

'Alles samen hebben we 45 programma's in de pijplijn zitten', illustreert Vanneste het nut van vers geld. Ze wijst erop dat Ablynx van 'het momentum' gebruik wil maken. Vorige week bracht het bedrijf nog het verlossende nieuws dat het de laatste klinische horde voor Caplacizumab heeft genomen.

Er loopt een voorlopige goedkeuringsaanvraag in Europa, waardoor het middel mogelijk midden volgend jaar al op de markt kan worden gebracht. In de VS heeft Ablynx een filiaal opgericht, onder leiding van Daniel Schneider, dat de commercialisering van Caplacizumab moet begeleiden.

De uiteindelijke prijs en het aantal nieuwe aandelen van Ablynx zal worden bepaald na het bookbuilding proces, staat in het persbericht. Ook de timing van de beursgang in New York is nog niet bekend. De operatie wordt onder meer begeleid door zakenbank BofA Merrill Lynch.

Ablynx heeft momenteel al een notering op Euronext Brussel. De Nasdaq wordt echter beschouwd als hét mekka voor de biotechsector. Andere Belgen die Ablynx voorafgingen zijn Galapagos, Celyad, Tigenix en Argenx. De handel in het aandeel Ablynx werd dinsdagmiddag op de Brusselse beurs opgeschort in afwachting van de bekendmaking van het nieuws. Omstreeks 15.00 uur werd de handel hervat, het aandeel heropende licht lager.

Lees ook: 'Vergrijzing biedt enorme perspectieven voor beleggingen in biotechnologie'

Ablynx is van plan om voor 175 miljoen dollar (zo'n 150 miljoen euro) aandelen te verkopen, onder meer in de VS en Canada, maar ook via een private plaatsing in Europa.Het geld moet onder meer dienen voor de commercialisering van zijn geneesmiddel Caplacizumab, tegen een zeldzame bloedstollingsziekte, zo bevestigt Lies Vanneste, director investor relations. Daarnaast is er ook geld nodig voor de verdere klinische studie van een middel tegen de infectieziekte RSV. 'Alles samen hebben we 45 programma's in de pijplijn zitten', illustreert Vanneste het nut van vers geld. Ze wijst erop dat Ablynx van 'het momentum' gebruik wil maken. Vorige week bracht het bedrijf nog het verlossende nieuws dat het de laatste klinische horde voor Caplacizumab heeft genomen.Er loopt een voorlopige goedkeuringsaanvraag in Europa, waardoor het middel mogelijk midden volgend jaar al op de markt kan worden gebracht. In de VS heeft Ablynx een filiaal opgericht, onder leiding van Daniel Schneider, dat de commercialisering van Caplacizumab moet begeleiden. De uiteindelijke prijs en het aantal nieuwe aandelen van Ablynx zal worden bepaald na het bookbuilding proces, staat in het persbericht. Ook de timing van de beursgang in New York is nog niet bekend. De operatie wordt onder meer begeleid door zakenbank BofA Merrill Lynch. Ablynx heeft momenteel al een notering op Euronext Brussel. De Nasdaq wordt echter beschouwd als hét mekka voor de biotechsector. Andere Belgen die Ablynx voorafgingen zijn Galapagos, Celyad, Tigenix en Argenx. De handel in het aandeel Ablynx werd dinsdagmiddag op de Brusselse beurs opgeschort in afwachting van de bekendmaking van het nieuws. Omstreeks 15.00 uur werd de handel hervat, het aandeel heropende licht lager.Lees ook: 'Vergrijzing biedt enorme perspectieven voor beleggingen in biotechnologie'