Ablynx en Algeta ASA kondigden vanmorgen een onderzoekssamenwerking aan om een nieuw Doelgericht Thorium Conjugaat (Targeted Thorium Conjugate - TTC) te evalueren op basis van Nanobodies®, eigendom van Ablynx, gekoppeld aan Algeta's gepatenteerd thorium-227 geladen alfa-deeltje.

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst zal Ablynx toegang verlenen tot nieuwe Nanobodies gericht tegen een specifiek niet-openbaar gemaakt doelwit, en zal Algeta toegang verschaffen tot chelatie- en conjugatietechnologieën alsook tot haar alfa-geladen thorium-227.

Beide bedrijven zullen middelen bijdragen gedurende de samenwerkingsovereenkomst, die naar verwachting in de eerste instantie één jaar zal duren, maar met de optie tot verlenging nadien. Bijkomende details werden niet bekend gemaakt.

Andreas Menrad, Chief Scientific Officer van Ablynx, verklaarde:

"We zijn heel verheugd om met Algeta samen te werken om nieuwe kankertherapieën te ontdekken en te ontwikkelen die de gepatenteerde technologieën van beide bedrijven combineren. Onze Nanobodieshebben het potentieel om heel selectief en efficiënt Algeta's thorium-227 te transporteren naar de plaats van de tumor. We zijn erg enthousiast om onze unieke en krachtige technologie te combineren met Algeta's toonaangevende expertise in geladen deeltjes om zo op zoek te gaan naar een doorbraak in kanker."

Ablynx en Algeta ASA kondigden vanmorgen een onderzoekssamenwerking aan om een nieuw Doelgericht Thorium Conjugaat (Targeted Thorium Conjugate - TTC) te evalueren op basis van Nanobodies®, eigendom van Ablynx, gekoppeld aan Algeta's gepatenteerd thorium-227 geladen alfa-deeltje. Volgens de voorwaarden van de overeenkomst zal Ablynx toegang verlenen tot nieuwe Nanobodies gericht tegen een specifiek niet-openbaar gemaakt doelwit, en zal Algeta toegang verschaffen tot chelatie- en conjugatietechnologieën alsook tot haar alfa-geladen thorium-227. Beide bedrijven zullen middelen bijdragen gedurende de samenwerkingsovereenkomst, die naar verwachting in de eerste instantie één jaar zal duren, maar met de optie tot verlenging nadien. Bijkomende details werden niet bekend gemaakt. Andreas Menrad, Chief Scientific Officer van Ablynx, verklaarde: "We zijn heel verheugd om met Algeta samen te werken om nieuwe kankertherapieën te ontdekken en te ontwikkelen die de gepatenteerde technologieën van beide bedrijven combineren. Onze Nanobodieshebben het potentieel om heel selectief en efficiënt Algeta's thorium-227 te transporteren naar de plaats van de tumor. We zijn erg enthousiast om onze unieke en krachtige technologie te combineren met Algeta's toonaangevende expertise in geladen deeltjes om zo op zoek te gaan naar een doorbraak in kanker."