ALX-0061 is een anti-IL-6R Nanobody, eigendom van Ablynx, dat een Fase IIa studie in februari 2013 met succes afrondde en dat toen sterke werkzaamheids- en veiligheidsdata rapporteerde in patiënten met matige tot ernstige actieve reumatoïde artritis (RA), bovenop een stabiele behandeling met methotrexaat.

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst zal Ablynx verantwoordelijk zijn om de Fase II klinische ontwikkeling in RA en systemische lupus erythematodes (SLE)uit te voeren.

Bij het behalen van vooraf bepaalde succescriteria zal AbbVie haar rechten uitoefenen om een licentie te nemen op ALX-0061 en zal ze verantwoordelijk zijn voor de daaropvolgende Fase III klinische ontwikkeling en commercialisering.

ALX-0061 is een anti-IL-6R Nanobody, eigendom van Ablynx, dat een Fase IIa studie in februari 2013 met succes afrondde en dat toen sterke werkzaamheids- en veiligheidsdata rapporteerde in patiënten met matige tot ernstige actieve reumatoïde artritis (RA), bovenop een stabiele behandeling met methotrexaat. Volgens de voorwaarden van de overeenkomst zal Ablynx verantwoordelijk zijn om de Fase II klinische ontwikkeling in RA en systemische lupus erythematodes (SLE)uit te voeren. Bij het behalen van vooraf bepaalde succescriteria zal AbbVie haar rechten uitoefenen om een licentie te nemen op ALX-0061 en zal ze verantwoordelijk zijn voor de daaropvolgende Fase III klinische ontwikkeling en commercialisering.