ALX-0962 bestaat uit een uiterst krachtig anti-IgE Nanobody met een uniek dubbel werkingsmechanisme (dat betrekking heeft op haar vermogen om met sterke affiniteit te binden met IgE alsook om receptor-gebonden IgE te verdringen), samen met een Nanobody dat bindt met humaan serum albumine om het in vivo plasmahalfleven te verlengen.

ALX-0962 werd ontworpen om een potentieel 'beste-in-zijn-klasse' en volgende generatie biologisch geneesmiddel te zijn voor de behandeling van ernstig allergisch astma, met mogelijks belangrijke voordelen tegenover de huidige behandelingen.

ALX-0962 bestaat uit een uiterst krachtig anti-IgE Nanobody met een uniek dubbel werkingsmechanisme (dat betrekking heeft op haar vermogen om met sterke affiniteit te binden met IgE alsook om receptor-gebonden IgE te verdringen), samen met een Nanobody dat bindt met humaan serum albumine om het in vivo plasmahalfleven te verlengen. ALX-0962 werd ontworpen om een potentieel 'beste-in-zijn-klasse' en volgende generatie biologisch geneesmiddel te zijn voor de behandeling van ernstig allergisch astma, met mogelijks belangrijke voordelen tegenover de huidige behandelingen.