Deze studie is onderdeel van de evaluatie van een subcutane toediening van ALX-0061 voor de behandeling van ontstekingsziekten, met inbegrip van reumatoïde artritis (RA) en systemische lupus erythematodes (SLE).

In september 2013 sloten Ablynx en AbbVie een wereldwijde licentieovereenkomst af, met een waarde tot US$ 840 miljoen, plus tweecijferige royalty's, voor de ontwikkeling en commercialisatie van ALX-0061.

Als onderdeel van de overeenkomst is Ablynx verantwoordelijk voor de Fase I studie naar de biologische beschikbaarheid via subcutane toediening (sc) van ALX-0061 en de Fase II klinische ontwikkeling van ALX-0061 in RA en SLE.

Beide studies zullen naar verwachting starten in 2015. Bij het behalen van vooraf bepaalde succescriteria in de Fase II studies zal AbbVie haar rechten uitoefenen om een licentie te nemen op ALX-0061 en zal ze verantwoordelijk zijn voor de daaropvolgende Fase III klinische ontwikkeling en commercialisatie.

Deze studie is onderdeel van de evaluatie van een subcutane toediening van ALX-0061 voor de behandeling van ontstekingsziekten, met inbegrip van reumatoïde artritis (RA) en systemische lupus erythematodes (SLE). In september 2013 sloten Ablynx en AbbVie een wereldwijde licentieovereenkomst af, met een waarde tot US$ 840 miljoen, plus tweecijferige royalty's, voor de ontwikkeling en commercialisatie van ALX-0061. Als onderdeel van de overeenkomst is Ablynx verantwoordelijk voor de Fase I studie naar de biologische beschikbaarheid via subcutane toediening (sc) van ALX-0061 en de Fase II klinische ontwikkeling van ALX-0061 in RA en SLE. Beide studies zullen naar verwachting starten in 2015. Bij het behalen van vooraf bepaalde succescriteria in de Fase II studies zal AbbVie haar rechten uitoefenen om een licentie te nemen op ALX-0061 en zal ze verantwoordelijk zijn voor de daaropvolgende Fase III klinische ontwikkeling en commercialisatie.