ALX-0061 bevat albumine voor de verlenging van het halfleven en men is van mening dat dit de doelgerichte toediening van het Nanobody aan het ontstoken weefsel verbetert. ALX-0061 heeft het potentieel om een waardevolle alternatieve behandeling te worden voor patiënten met reumatoïde artritis en andere ontstekingsziekten.

De Fase I/II studie zal de veiligheid, PK, PD en de werkzaamheid van enkelvoudige en meervoudige intraveneuze toedieningen van ALX-0061 onderzoeken. Ablynx zal 72 patiënten met RA recruteren in maximaal tien centra in Europa.

Dr Edwin Moses, Gedelegeerd Bestuurder en Voorzitter van Ablynx, verklaarde: "We zijn verheugd om ALX-0061 rechtstreeks aan patiënten met RA toe te dienen, wat reeds tot een klinische proof-of-concept kan leiden tegen 2012. De studie die vandaag van start ging brengt het totaal aantal Nanobodies in klinische studies naar zes."

ALX-0061 bevat albumine voor de verlenging van het halfleven en men is van mening dat dit de doelgerichte toediening van het Nanobody aan het ontstoken weefsel verbetert. ALX-0061 heeft het potentieel om een waardevolle alternatieve behandeling te worden voor patiënten met reumatoïde artritis en andere ontstekingsziekten. De Fase I/II studie zal de veiligheid, PK, PD en de werkzaamheid van enkelvoudige en meervoudige intraveneuze toedieningen van ALX-0061 onderzoeken. Ablynx zal 72 patiënten met RA recruteren in maximaal tien centra in Europa. Dr Edwin Moses, Gedelegeerd Bestuurder en Voorzitter van Ablynx, verklaarde: "We zijn verheugd om ALX-0061 rechtstreeks aan patiënten met RA toe te dienen, wat reeds tot een klinische proof-of-concept kan leiden tegen 2012. De studie die vandaag van start ging brengt het totaal aantal Nanobodies in klinische studies naar zes."