Ablynx' Nanobodies zijn een nieuwe klasse van therapeutische eiwitten, afgeleid van antilichamen, die de voordelen van conventionele antilichamen combineren met de belangrijkste eigenschappen van kleine molecule geneesmiddelen, waaronder hoge affiniteit, een kleine omvang die alternatieve toediening en betere penetratie van weefsels mogelijk maakt, en hoge stabiliteit.

In september 2008 sloten Merck Serono en Ablynx een overeenkomst voor het gezamenlijk onderzoek naar en de ontwikkeling van Nanobodies tegen twee ziektedoelwitten in oncologie en immunologie.

Deze tweede overeenkomst richt zich op het onderzoek naar en de ontwikkeling van op Nanobodies gebaseerde geneesmiddelen tegen een inflammatoir ziektedoelwit.

Deze nieuwe samenwerkingsstructuur laat Ablynx toe om het voortouw te nemen in het ontwikkelingsproces tot aan de kliniek, en zo optimaal gebruik te maken van haar kracht in het onderzoek naar en de preklinische ontwikkeling van Nanobodies.

Ablynx' Nanobodies zijn een nieuwe klasse van therapeutische eiwitten, afgeleid van antilichamen, die de voordelen van conventionele antilichamen combineren met de belangrijkste eigenschappen van kleine molecule geneesmiddelen, waaronder hoge affiniteit, een kleine omvang die alternatieve toediening en betere penetratie van weefsels mogelijk maakt, en hoge stabiliteit. In september 2008 sloten Merck Serono en Ablynx een overeenkomst voor het gezamenlijk onderzoek naar en de ontwikkeling van Nanobodies tegen twee ziektedoelwitten in oncologie en immunologie. Deze tweede overeenkomst richt zich op het onderzoek naar en de ontwikkeling van op Nanobodies gebaseerde geneesmiddelen tegen een inflammatoir ziektedoelwit. Deze nieuwe samenwerkingsstructuur laat Ablynx toe om het voortouw te nemen in het ontwikkelingsproces tot aan de kliniek, en zo optimaal gebruik te maken van haar kracht in het onderzoek naar en de preklinische ontwikkeling van Nanobodies.