Als gevolg van het aanbod zullen 6.666.667 nieuwe aandelen worden uitgegeven door Ablynx, wat overeenstemt met €50 miljoen. Daarnaast zullen 400.000 overtoewijzingsaandelen worden toegewezen, wat overeenstemt met €3 miljoen.

De overtoewijzingsaandelen zijn bestaande aandelen en indien de overtoewijzingsoptie volledig wordt uitgeoefend, zal dit resulteren in de verkoop van de overtoewijzingsaandelen door de uitlenende aandeelhouders.

KBC Securities NV en UBS Investment Bank traden op als Joint Global Coordinators en Joint Bookrunners en Piper Jaffray Ltd trad op als co-manager van het aanbod. KBC Bank NV en Kempen & Co NV traden op als loketinstelling.

In een reactie op de aankondiging van vandaag, zei Dr Edwin Moses, Voorzitter en Gedelegeerd Bestuurder van Ablynx: "We zijn verheugd dat we ons bijkomend openbaar aanbod met succes hebben afgerond en dat we erin zijn geslaagd om een breed scala van nieuwe gespecialiseerde investeerders en generalisten uit Europa en de VS aan te trekken, alsook dat we aanzienlijke steun hebben ontvangen van onze bestaande investeerders. Ik geloof dat dit een weerspiegeling is van de kracht van onze pijplijn en ons goed gevalideerd Nanobody platform, gecombineerd met het feit dat we al onze beloften van bij de beursgang hebben waargemaakt. We zullen nu een verhoogde flexibiliteit hebben om onze programma's naar de klinische 'proof-of-concept'-fase te brengen, om mogelijk zelf ons weesgeneesmiddel ALX-0681 te commercialiseren en/of om samen met onze farmaceutische partners te co-investeren in ontwikkeling, in ruil voor een groter aandeel in de waardecreatie. Wij geloven dat al deze activiteiten Ablynx' toekomstpotentiëel aanzienlijk zal vergroten."

Als gevolg van het aanbod zullen 6.666.667 nieuwe aandelen worden uitgegeven door Ablynx, wat overeenstemt met €50 miljoen. Daarnaast zullen 400.000 overtoewijzingsaandelen worden toegewezen, wat overeenstemt met €3 miljoen. De overtoewijzingsaandelen zijn bestaande aandelen en indien de overtoewijzingsoptie volledig wordt uitgeoefend, zal dit resulteren in de verkoop van de overtoewijzingsaandelen door de uitlenende aandeelhouders. KBC Securities NV en UBS Investment Bank traden op als Joint Global Coordinators en Joint Bookrunners en Piper Jaffray Ltd trad op als co-manager van het aanbod. KBC Bank NV en Kempen & Co NV traden op als loketinstelling. In een reactie op de aankondiging van vandaag, zei Dr Edwin Moses, Voorzitter en Gedelegeerd Bestuurder van Ablynx: "We zijn verheugd dat we ons bijkomend openbaar aanbod met succes hebben afgerond en dat we erin zijn geslaagd om een breed scala van nieuwe gespecialiseerde investeerders en generalisten uit Europa en de VS aan te trekken, alsook dat we aanzienlijke steun hebben ontvangen van onze bestaande investeerders. Ik geloof dat dit een weerspiegeling is van de kracht van onze pijplijn en ons goed gevalideerd Nanobody platform, gecombineerd met het feit dat we al onze beloften van bij de beursgang hebben waargemaakt. We zullen nu een verhoogde flexibiliteit hebben om onze programma's naar de klinische 'proof-of-concept'-fase te brengen, om mogelijk zelf ons weesgeneesmiddel ALX-0681 te commercialiseren en/of om samen met onze farmaceutische partners te co-investeren in ontwikkeling, in ruil voor een groter aandeel in de waardecreatie. Wij geloven dat al deze activiteiten Ablynx' toekomstpotentiëel aanzienlijk zal vergroten."