ALX-0061 is een selectief biologisch geneesmiddel met laag molecuulgewicht dat bindt aan de receptor voor IL6 (IL6R). Het heeft een zeer hoge potentie en toonde, in vergelijking met de referentiemolecule, een gunstige farmacodynamiek, farmacokinetiek en veiligheidsprofiel in preklinische testen. ALX-0061 heeft geen Fc-gemedieerde effectorfunctie, wat een beter veiligheidsprofiel kan geven.

Dankzij de monovalente binding met het doelwit wordt ook het verknopen van de IL6R voorkomen.

Het lage molecuulgewicht en de gewenste biofysische eigenschappen van dit Nanobody® bieden mogelijkheden voor alternatieve toedieningswijzen en superieure weefselpenetratie in de kliniek. Het Nanobody® kan tegen relatief lage kostprijs worden geproduceerd in een microbieel systeem.

ALX-0061 is een selectief biologisch geneesmiddel met laag molecuulgewicht dat bindt aan de receptor voor IL6 (IL6R). Het heeft een zeer hoge potentie en toonde, in vergelijking met de referentiemolecule, een gunstige farmacodynamiek, farmacokinetiek en veiligheidsprofiel in preklinische testen. ALX-0061 heeft geen Fc-gemedieerde effectorfunctie, wat een beter veiligheidsprofiel kan geven. Dankzij de monovalente binding met het doelwit wordt ook het verknopen van de IL6R voorkomen. Het lage molecuulgewicht en de gewenste biofysische eigenschappen van dit Nanobody® bieden mogelijkheden voor alternatieve toedieningswijzen en superieure weefselpenetratie in de kliniek. Het Nanobody® kan tegen relatief lage kostprijs worden geproduceerd in een microbieel systeem.