De toelage laat Ablynx toe om de ontwikkeling van ALX-0061, haar op Nanobody gebaseerde programma voor de behandeling van auto-immuunziekten en ontstekingsziekten, te versnellen naar klinische fase.

Edwin Moses, Gedelegeerd Bestuurder en Voorzitter van Ablynx, gaf volgende toelichting: "ALX-0061 is een belangrijk programma in de Ablynx portfolio en Ablynx is op schema om voor het einde van dit jaar een IND-equivalent in te dienen in Europa. We zijn zeer tevreden met de voortdurende steun van het IWT voor het Nanobody platform en zijn ook zeer blij dat we voor onze preklinische en klinische activiteiten voor ALX-0061 steun zullen ontvangen. Deze toelage is een waardevolle bijdrage voor het ALX-0061 programma dat we naar klinische ontwikkeling brengen. Er zijn reeds vier Nanobodies in de kliniek, met ons belangrijkste programma, ALX-0081, een nieuw anti-tromboticum, in Fase II sinds september 2009."

De toelage laat Ablynx toe om de ontwikkeling van ALX-0061, haar op Nanobody gebaseerde programma voor de behandeling van auto-immuunziekten en ontstekingsziekten, te versnellen naar klinische fase. Edwin Moses, Gedelegeerd Bestuurder en Voorzitter van Ablynx, gaf volgende toelichting: "ALX-0061 is een belangrijk programma in de Ablynx portfolio en Ablynx is op schema om voor het einde van dit jaar een IND-equivalent in te dienen in Europa. We zijn zeer tevreden met de voortdurende steun van het IWT voor het Nanobody platform en zijn ook zeer blij dat we voor onze preklinische en klinische activiteiten voor ALX-0061 steun zullen ontvangen. Deze toelage is een waardevolle bijdrage voor het ALX-0061 programma dat we naar klinische ontwikkeling brengen. Er zijn reeds vier Nanobodies in de kliniek, met ons belangrijkste programma, ALX-0081, een nieuw anti-tromboticum, in Fase II sinds september 2009."