Dit geeft aanleiding tot een totaal bedrag van €1 miljoen aan betalingen voor het afsluiten van de licentie en aan verdere licentiebetalingen aan Ablynx.

De twee ziektedoelwitten waren het onderwerp van programma's die deel uitmaakten van de onderzoeksovereenkomst die in 2005 tussen de partijen werd afgesloten en die vorig jaar in onderlinge overeenkomst werd verlengd.

Novartis zal nu verantwoordelijk zijn voor het verder voortzetten van beide programma's en Ablynx zal in aanmerking komen om mijlpaalinkomsten voor de verdere ontwikkeling te ontvangen als ook royalty's op de verkoop na commercialisering van de producten.

Dit geeft aanleiding tot een totaal bedrag van €1 miljoen aan betalingen voor het afsluiten van de licentie en aan verdere licentiebetalingen aan Ablynx. De twee ziektedoelwitten waren het onderwerp van programma's die deel uitmaakten van de onderzoeksovereenkomst die in 2005 tussen de partijen werd afgesloten en die vorig jaar in onderlinge overeenkomst werd verlengd. Novartis zal nu verantwoordelijk zijn voor het verder voortzetten van beide programma's en Ablynx zal in aanmerking komen om mijlpaalinkomsten voor de verdere ontwikkeling te ontvangen als ook royalty's op de verkoop na commercialisering van de producten.