Dit is de eerste lead kandidaat die voortkomt uit de samenwerking tussen Ablynx en Boehringer Ingelheim voor de ziekte van Alzheimer en zal resulteren in een mijlpaalbetaling van €2 miljoen aan Ablynx.

In januari 2007 deelden Boehringer Ingelheim en Ablynx mee dat zij een wereldwijde onderzoeks- en licentieovereenkomst hadden afgesloten om nieuwe therapieën te onderzoeken en te ontwikkelen tegen de ziekte van Alzheimer, met een mogelijke waarde van USD 265 miljoen aan mijlpaalbetalingen en niet nader genoemde royalty's.

Boehringer Ingelheim zal uitsluitend verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling, de productie en de commercialisatie van alle producten die resulteren uit deze onderzoekssamenwerking.

"Ablynx' aflevering van deze potentiële first-in-class Nanobody-kandidaat voor de behandeling van de ziekte van Alzheimer benadrukt de snelheid waarmee we vooruitgang maakten vanaf de start van het onderzoeksprogramma in 2007 tot dit stadium van ontwikkeling voor een zeer uitdagend doelwit", zei Dr. Edwin Moses, Gedelegeerd Bestuurder en Voorzitter van Ablynx. Hij voegde eraan toe: "Deze lead kandidaat bewijst de kracht van de Nanobody-platform bij de aanpak van een complexe ziekte zoals de ziekte van Alzheimer."

Dit is de eerste lead kandidaat die voortkomt uit de samenwerking tussen Ablynx en Boehringer Ingelheim voor de ziekte van Alzheimer en zal resulteren in een mijlpaalbetaling van €2 miljoen aan Ablynx. In januari 2007 deelden Boehringer Ingelheim en Ablynx mee dat zij een wereldwijde onderzoeks- en licentieovereenkomst hadden afgesloten om nieuwe therapieën te onderzoeken en te ontwikkelen tegen de ziekte van Alzheimer, met een mogelijke waarde van USD 265 miljoen aan mijlpaalbetalingen en niet nader genoemde royalty's. Boehringer Ingelheim zal uitsluitend verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling, de productie en de commercialisatie van alle producten die resulteren uit deze onderzoekssamenwerking. "Ablynx' aflevering van deze potentiële first-in-class Nanobody-kandidaat voor de behandeling van de ziekte van Alzheimer benadrukt de snelheid waarmee we vooruitgang maakten vanaf de start van het onderzoeksprogramma in 2007 tot dit stadium van ontwikkeling voor een zeer uitdagend doelwit", zei Dr. Edwin Moses, Gedelegeerd Bestuurder en Voorzitter van Ablynx. Hij voegde eraan toe: "Deze lead kandidaat bewijst de kracht van de Nanobody-platform bij de aanpak van een complexe ziekte zoals de ziekte van Alzheimer."