ALX-0761 is de eerste klinische Nanobody-kandidaat die voortkomt uit de samenwerkingsovereenkomst die beide partijen in 2008 afsloten.

De samenwerkingsovereenkomst laat Ablynx toe om op bepaalde tijdstippen tijdens de ontwikkeling de overeenkomst voor 50-50 gezamenlijk onderzoek en ontwikkeling om te zetten naar een licentieovereenkomst.

Ablynx heeft nu beslist om de samenwerking om te zetten naar een licentieovereenkomst, waardoor Merck Serono een exclusieve wereldwijde licentieovereenkomst voor ALX-0761 heeft verworven.

Ablynx komt in aanmerking om bijkomende mijlpaalbetalingen te ontvangen, geassocieerd met de vooruitgang van het product in meerdere indicaties, alsook regulatorische en commerciële mijlpaalbetalingen, plus in schijven oplopende royalties na goedkeuring van het product. De start van de Fase I studie levert Ablynx een mijlpaalbetaling op van €2,5 miljoen.

ALX-0761 is de eerste klinische Nanobody-kandidaat die voortkomt uit de samenwerkingsovereenkomst die beide partijen in 2008 afsloten. De samenwerkingsovereenkomst laat Ablynx toe om op bepaalde tijdstippen tijdens de ontwikkeling de overeenkomst voor 50-50 gezamenlijk onderzoek en ontwikkeling om te zetten naar een licentieovereenkomst. Ablynx heeft nu beslist om de samenwerking om te zetten naar een licentieovereenkomst, waardoor Merck Serono een exclusieve wereldwijde licentieovereenkomst voor ALX-0761 heeft verworven. Ablynx komt in aanmerking om bijkomende mijlpaalbetalingen te ontvangen, geassocieerd met de vooruitgang van het product in meerdere indicaties, alsook regulatorische en commerciële mijlpaalbetalingen, plus in schijven oplopende royalties na goedkeuring van het product. De start van de Fase I studie levert Ablynx een mijlpaalbetaling op van €2,5 miljoen.