Ablynx gaf onlangs een trading update voor derde kwartaal en eerste negen maanden. Dit rapport gaf een overzicht van de financiële positie van Ablynx voor de eerste negen maanden van 2012, de belangrijkste gebeurtenissen na 30 september 2012 en de prognose voor het gehele jaar 2012.

Operationele hoogtepunten

• Novartis startte een Fase I studie met het anti-DR5 Nanobody® (TAS266)

• Ablynx voltooide met succes haar eerste Fase I studie met het geïnhaleerde anti-RSV Nanobody (ALX-0171)

• Ablynx en Merck Serono brachten een nieuwe Nanobody-kandidaat naar preklinische ontwikkeling (ALX-0751)

• Voorstel om de Raad van Bestuur te versterken met twee belangrijke nieuwe benoemingen

Financiële hoogtepunten

• Inkomsten bedroegen €22,2 miljoen in de periode, een stijging van 34% tegenover 2011

• Netto cash burn bedroeg €18,8 miljoen, een daling van 40% tegenover 2011

• €65 miljoen aan liquide middelen, kasequivalenten, in pand gegeven geldmiddelen en beleggingen op korte termijn, aan het einde van de periode

In een reactie op de resultaten van de eerste negen maanden van 2012, zei Dr Edwin Moses, Voorzitter en Gedelegeerd Bestuurder van Ablynx:

"Ablynx heeft een uitstekend derde kwartaal gekend, zowel financieel als voor het afleveren van belangrijk klinisch- en bedrijfsnieuws. We hebben verder positieve klinische resultaten afgeleverd met onze eigen portefeuille, we maakten vorderingen met onze samenwerkingsprogramma's en bleven de voordelen plukken van belangrijke inkomsten in combinatie met een voorzichtig kostenbeheer. Recente positieve klinische resultaten met ons eerste geïnhaleerde anti-RSV Nanobody hebben bijkomende voordelen van Nanobodies aangetoond in vergelijking met de benadering met conventionele antilichamen. De voorgestelde nieuwe benoemingen binnen de Raad van Bestuur zijn een bewijs van de hoge kwaliteit van ons Nanobody-platform en krachtige productportefeuille. Deze benoemingen zullen ons helpen om Ablynx succesvol naar een volgende fase van ontwikkeling te brengen."

Jan De Kerpel van KBC Securities merkt op dat Ablynx een schitterend derde kwartaal achter de rug heeft, waarbij op korte termijn er een paar katalysatoren zijn die de koers in beweging kunnen brengen. Het koopadvies blijft gehandhaafd, met een koersdoel van 9 euro.

Ablynx gaf onlangs een trading update voor derde kwartaal en eerste negen maanden. Dit rapport gaf een overzicht van de financiële positie van Ablynx voor de eerste negen maanden van 2012, de belangrijkste gebeurtenissen na 30 september 2012 en de prognose voor het gehele jaar 2012. Operationele hoogtepunten • Novartis startte een Fase I studie met het anti-DR5 Nanobody® (TAS266) • Ablynx voltooide met succes haar eerste Fase I studie met het geïnhaleerde anti-RSV Nanobody (ALX-0171) • Ablynx en Merck Serono brachten een nieuwe Nanobody-kandidaat naar preklinische ontwikkeling (ALX-0751) • Voorstel om de Raad van Bestuur te versterken met twee belangrijke nieuwe benoemingen Financiële hoogtepunten • Inkomsten bedroegen €22,2 miljoen in de periode, een stijging van 34% tegenover 2011 • Netto cash burn bedroeg €18,8 miljoen, een daling van 40% tegenover 2011 • €65 miljoen aan liquide middelen, kasequivalenten, in pand gegeven geldmiddelen en beleggingen op korte termijn, aan het einde van de periode In een reactie op de resultaten van de eerste negen maanden van 2012, zei Dr Edwin Moses, Voorzitter en Gedelegeerd Bestuurder van Ablynx: "Ablynx heeft een uitstekend derde kwartaal gekend, zowel financieel als voor het afleveren van belangrijk klinisch- en bedrijfsnieuws. We hebben verder positieve klinische resultaten afgeleverd met onze eigen portefeuille, we maakten vorderingen met onze samenwerkingsprogramma's en bleven de voordelen plukken van belangrijke inkomsten in combinatie met een voorzichtig kostenbeheer. Recente positieve klinische resultaten met ons eerste geïnhaleerde anti-RSV Nanobody hebben bijkomende voordelen van Nanobodies aangetoond in vergelijking met de benadering met conventionele antilichamen. De voorgestelde nieuwe benoemingen binnen de Raad van Bestuur zijn een bewijs van de hoge kwaliteit van ons Nanobody-platform en krachtige productportefeuille. Deze benoemingen zullen ons helpen om Ablynx succesvol naar een volgende fase van ontwikkeling te brengen." Jan De Kerpel van KBC Securities merkt op dat Ablynx een schitterend derde kwartaal achter de rug heeft, waarbij op korte termijn er een paar katalysatoren zijn die de koers in beweging kunnen brengen. Het koopadvies blijft gehandhaafd, met een koersdoel van 9 euro.