• Sloot een belangrijke ontwikkelingssamenwerking en licentieovereenkomst af met Merck & Co, met een vooruitbetaling van €20 miljoen, €10,7miljoen aan onderzoeksgelden en tot €1,7 miljard in mijlpaalbetalingen plus royalty's, voor de ontdekking en de ontwikkeling van Nanobody®-immunotherapieën voor de behandeling van verschillende soorten kankers.

• Behaalde veelbelovende preklinische proof-of-concept resultaten met het anti-RSV Nanobody, ALX-0171, in een model van pasgeboren lammeren, waarbij werd aangetoond dat dagelijkse inhalatie van ALX-0171 resulteerde in een daling van virale titers en ontsteking in de longen, en dat het tevens verschillende klinische tekenen en symptomen effectief kon verlichten.

• De recrutering van de wereldwijde Fase II TITAN studie met het anti-vWF Nanobody, caplacizumab, voor de behandeling van verworven TTP, werd stopgezet om een vroegtijdige analyse van de klinische gegevens toe te laten waarvan de resultaten in juni 2014 zullen worden vrijgegeven. Als deze resultaten veelbelovend zijn, zullen de voorbereidingen worden opgestart om een Fase III studie te starten in 2015.

• Na het beëindigen van de preklinische studies met het anti-IgE Nanobody, ALX-0962, voor de behandeling van ernstig allergisch astma, deelde Ablynx mee om niet verder te gaan naar Fase I studies met dit programma daar er onvoldoende differentiatie is tegenover de concurrentie.

• Sloot een belangrijke ontwikkelingssamenwerking en licentieovereenkomst af met Merck & Co, met een vooruitbetaling van €20 miljoen, €10,7miljoen aan onderzoeksgelden en tot €1,7 miljard in mijlpaalbetalingen plus royalty's, voor de ontdekking en de ontwikkeling van Nanobody®-immunotherapieën voor de behandeling van verschillende soorten kankers. • Behaalde veelbelovende preklinische proof-of-concept resultaten met het anti-RSV Nanobody, ALX-0171, in een model van pasgeboren lammeren, waarbij werd aangetoond dat dagelijkse inhalatie van ALX-0171 resulteerde in een daling van virale titers en ontsteking in de longen, en dat het tevens verschillende klinische tekenen en symptomen effectief kon verlichten. • De recrutering van de wereldwijde Fase II TITAN studie met het anti-vWF Nanobody, caplacizumab, voor de behandeling van verworven TTP, werd stopgezet om een vroegtijdige analyse van de klinische gegevens toe te laten waarvan de resultaten in juni 2014 zullen worden vrijgegeven. Als deze resultaten veelbelovend zijn, zullen de voorbereidingen worden opgestart om een Fase III studie te starten in 2015. • Na het beëindigen van de preklinische studies met het anti-IgE Nanobody, ALX-0962, voor de behandeling van ernstig allergisch astma, deelde Ablynx mee om niet verder te gaan naar Fase I studies met dit programma daar er onvoldoende differentiatie is tegenover de concurrentie.