De partijen zullen gebruik maken van de unieke eigenschappen van Nanobodies en zullen multi-specifieke producten ontwikkelen met verlengd halfleven.

In het kader van de overeenkomst zal Ablynx een afsluitingsbetaling van €20 miljoen ontvangen, betaald in twee tranches in de komende drie maanden, en zal ze volledig verantwoordelijk zijn voor alle activiteiten en kosten voor elk programma, met uitzondering van de kosten van productie en kosten gerelateerd aan bepaalde in vivo modellen, tot aan de aflevering van een pre-klinisch pakket dat de basis zal vormen van de filing van een Investigational New Drug (IND) of IND-equivalent.

Na goedkeuring van het pre-klinische pakket door Merck Serono zal Ablynx in aanmerking komen om per programma een mijlpaalbetaling van €15 miljoen te ontvangen.

Op dat moment zal Ablynx de optie hebben om met Merck Serono verder te gaan op een 50:50 co-ontwikkelingsbasis en de resulterende winst te delen, of om deze overeenkomst om te zetten in een exclusieve, wereldwijde licentieovereenkomst met mijlpaalbetalingen en in schijven oplopende royalties.

De partijen zullen gebruik maken van de unieke eigenschappen van Nanobodies en zullen multi-specifieke producten ontwikkelen met verlengd halfleven. In het kader van de overeenkomst zal Ablynx een afsluitingsbetaling van €20 miljoen ontvangen, betaald in twee tranches in de komende drie maanden, en zal ze volledig verantwoordelijk zijn voor alle activiteiten en kosten voor elk programma, met uitzondering van de kosten van productie en kosten gerelateerd aan bepaalde in vivo modellen, tot aan de aflevering van een pre-klinisch pakket dat de basis zal vormen van de filing van een Investigational New Drug (IND) of IND-equivalent. Na goedkeuring van het pre-klinische pakket door Merck Serono zal Ablynx in aanmerking komen om per programma een mijlpaalbetaling van €15 miljoen te ontvangen. Op dat moment zal Ablynx de optie hebben om met Merck Serono verder te gaan op een 50:50 co-ontwikkelingsbasis en de resulterende winst te delen, of om deze overeenkomst om te zetten in een exclusieve, wereldwijde licentieovereenkomst met mijlpaalbetalingen en in schijven oplopende royalties.