Deze mijlpaalbetaling volgt op een succesvolle aflevering van Nanobody kandidaten, die aan specifieke criteria voldeden, aan Novartis.

Dit wordt de derde mijlpaalbetaling die Ablynx heeft ontvangen van Novartis sinds het begin van de samenwerking tussen de bedrijven.

Novartis en Ablynx sloten in december 2005 een samenwerkingsovereenkomst af voor het ontdekken en ontwikkelen van therapeutische Nanobodies tegen doelwitten die moeilijk te behandelen zijn met conventionele antilichamen en hun fragmenten.

Als onderdeel van deze overeenkomst ontvangt Ablynx vooruitbetalingen, licentievergoedingen en onderzoeks- en ontwikkelingsgelden.

Bovendien komt Ablynx in aanmerking om mijlpaalinkomsten en royalty's op de verkoop te ontvangen. Novartis heeft exclusieve rechten om Nanobody producten, die voortkomen uit deze samenwerking, verder te ontwikkelen en te commercialiseren.

Edwin Moses, Gedelegeerd Bestuurder en Voorzitter van Ablynx, verklaarde: "Dit is een belangrijke fase in onze samenwerking met Novartis daar deze Nanobodies opmerkelijke in vivo activiteit hebben vertoond vergeleken met een standaard antilichaam. We zijn zeer verheugd met de gemaakte vooruitgang en kijken ernaar uit om in de toekomst nog belangrijke mijlpalen te bereiken in deze samenwerking."

Deze mijlpaalbetaling volgt op een succesvolle aflevering van Nanobody kandidaten, die aan specifieke criteria voldeden, aan Novartis. Dit wordt de derde mijlpaalbetaling die Ablynx heeft ontvangen van Novartis sinds het begin van de samenwerking tussen de bedrijven. Novartis en Ablynx sloten in december 2005 een samenwerkingsovereenkomst af voor het ontdekken en ontwikkelen van therapeutische Nanobodies tegen doelwitten die moeilijk te behandelen zijn met conventionele antilichamen en hun fragmenten. Als onderdeel van deze overeenkomst ontvangt Ablynx vooruitbetalingen, licentievergoedingen en onderzoeks- en ontwikkelingsgelden. Bovendien komt Ablynx in aanmerking om mijlpaalinkomsten en royalty's op de verkoop te ontvangen. Novartis heeft exclusieve rechten om Nanobody producten, die voortkomen uit deze samenwerking, verder te ontwikkelen en te commercialiseren. Edwin Moses, Gedelegeerd Bestuurder en Voorzitter van Ablynx, verklaarde: "Dit is een belangrijke fase in onze samenwerking met Novartis daar deze Nanobodies opmerkelijke in vivo activiteit hebben vertoond vergeleken met een standaard antilichaam. We zijn zeer verheugd met de gemaakte vooruitgang en kijken ernaar uit om in de toekomst nog belangrijke mijlpalen te bereiken in deze samenwerking."